2. března 2012 • 15:58

VIDEO: Kličkovo jubileum. Obhajoba má být krátký proces

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas, který je rozhodnutý už před úvodním gongem. Taková přirovnání padají před sobotním boxerským střetnutím Vladimira Klička s Jeanem-Markem Mormeckem. Ukrajinský šampion má v německém Düsseldorfu zničit francouzského vyzývatele, jenž se dostal k boji o světové tituly WBO, WBA a IBF i přesto, že dosud v nejprestižnější kategorii absolvoval pouhé tři duely.



Bude to souboj čísel. Vladimira Klička čeká 60 zápas kariéry, má šanci dosáhnout na metu 50 knockoutů a také může slavit jubilejní dvacátou obhajobu titulu.

Čísla Jeana-Marka Mormecka nejsou kulatá, ale také o mnohém vypovídají. Je mu už 39 let, na vrcholu kariéry byl kolem roku 2005 a navíc je o 17 centimetrů nižší než šampion. Má poloviční pěst a vypadá vedle borce se svaly kulturisty jako malé dítě. Navíc absolvoval v těžké váze pouhé tři duely, kde měl problém i s protivníky druhého sledu. V jeho prospěch nehraje vůbec nic.

„Kličko má něco, co chci, a budu mu muset rozmašírovat obličej, abych to dostal. Vím, že nerad inkasuje. Ale už jsem to v minulosti řekl a stojím si za tím: má skleněnou bradu,“ vyhlásil pár dní před bojem muž s přezdívkou Ostrostřelec.

Podívejte se na to, co umí současná jednička Vladimir Kličko



„Zkusím si tu skleněnou bradu ochránit. A nejlépe tím, že ho knokautuju,“ uvedla současná světová jednička, jež od roku 2004 vyhrála všech 14 zápasu.

Souboj v Esprit Aréně uvidí 50 tisíc diváků a spekuluje se především o tom, ve kterém kole Kličko vytáhne knockoutový úder. Kurz na jeho vítězství je totiž nejnižší možný 1,01:1, zatímco Mormeck má 15:1. Očekávání jsou tedy jasná. Další krátký proces v podání Ukrajinského ničitele.

Slavní bratři Kličkové
Slavní bratři Kličkové

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud