27. srpna 2014 • 18:55

Degenkolb má fazonu! Na Vueltě slavil druhý triumf po sobě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V páté etapě cyklistické Vuelty vybojoval druhé vítězství za sebou německý spurtér John Degenkolb. V hromadném finiši za sebe odsunul vítěze druhé etapy Francouze Nacera Bouhanniho, jenž při průjezdu cílem rozčileně gestikuloval, že mu Degenkolb nechal málo místa u bariéry, a Nizozemce Morena Hoflanda.



Celkově dál vede Australan Michael Matthews, který po triumfu ve třetí etapě a úterním třetím místě tentokrát ve spurtu mezi nejlepšími chyběl. Dojel jedenáctý, ale svůj náskok před druhým Kolumbijcem Nairem Quintanou navýšil na 13 sekund, protože peloton se v závěru roztrhl.

Degenkolb už po dvou etapových triumfech vede bodovací soutěž. Pětadvacetiletý jezdec stáje Giant v úterý ukončil letošní čekání na vítězství a navazuje na rok 2012, kdy na Vueltě ovládl pět etap.

"Byl to obtížný sprint, musel jsem začít hodně brzy a byl jsem pak úplně vyčerpaný. Další vítězství je skvělé," řekl Degenkolb v televizním rozhovoru. Bouhanniho stížnosti odmítl s tím, že nikomu nekřížil dráhu a neměnil směr jízdy. "Jestli chtěl předjíždět, měl jet druhou stranou, kde nebyly bariéry."

Ve čtvrtek čeká peloton první těžší horská etapa z Benalmádeny do La Zubie dlouhá 167,1 km. "Budu se snažit, ale asi mě čeká poslední den v červeném," uznal Matthews.

Cyklistický závod Vuelta - 5. etapa Priego de Córdoba - Ronda (180 km):

1. Degenkolb (Něm./Giant) 4:04:21, 2. Bouhanni (Fr./FDJ.fr), 3. Hofland (Niz./Belkin), 4. Stuyven (Belg./Trek), 5. Martens (Něm./Belkin), 6. Mondory (Fr./AG2R), 7. Gilbert (Belg./BMC), 8. Reynes (Šp./IAM), 9. Sbaragli (It./MTN), 10. Ferrari (It./Lampre) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí:

1. Matthews (Austr./Orica) 17:35:05, 2. Quintana (Kol./Movistar) -13, 3. Valverde (Šp./Movistar) -20, 4. Urán (Kol./Omega Pharma-Quick-Step) -24, 5. Caruso, 6. Chaves (Kol./Orica) oba -26, 7. Zubeldia (Šp./Trek) -29, 8. Kelderman (Niz./Belkin), 9. Contador (Šp./Tinkoff-Saxo), 10. Gesink (Niz./Belkin) všichni -32.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud