24. července 2014 • 11:00

Spilková je ve formě. Hvězdo, budeme vůbec trénovat? žertuje s ní trenér

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve výborné formě vstupuje golfistka Klára Spilková do zřejmě nejprestižnějšího týdne v celé sezoně. Zakončí ho turnajem Golf Masters v Plzni na Dýšině, kde už si hřiště vyzkoušela při tréninku. Turnaj série Ladies European Tour se tam koná od pátku do neděle a nejlepší česká profesionálka si hřeje svůj sen: připsat si první vítězství na LET právě zde, na domácí půdě.



Plzeňský turnaj není největším v jejím kalendáři, tím je nepochybně slavný britský The Open, na kterém se představila před pár týdny. Ale zahrát si na Dýšině, to má pro Kláru Spilkovou úplně jinou, velmi osobitou příchuť.

„Co nejvíc českých fanoušků, domácí turnaj. Už se těším na své golfové přátele a nezapomeňte, že ladíme české barvičky!“ vzkázala Spilková do Plzně, kde se poprvé objevila už v neděli večer po cestě z turnaje v Německu.

Tam si zvedla náladu devátým místem, čímž si připsala svoje třetí letošní umístění v top 10 z devíti turnajů. Celkově prožívá zatím svoji nejlepší sezonu od vstupu mezi profesionálky.

Jen první turnajový titul zatím Spilkové uniká… „Jsem blízko, věřím, že to je otázka času,“ říkala několikrát během jara.

Hvězdo, už to umíš

V Německu si vedla velmi dobře, všechna čtyři kola zahrála pod par hřiště, stabilně se držela v elitní desítce. Zahrála si se skutečnými hvězdami, domácí Sandrou Galovou a taky Cheyenne Woodsovou, neteří Tigera Woodse.

V konečném účtování nasbírala devět údeů pod par hřiště. „A to mi ještě (ve třetím kole) hodně patů do birdie (skórování, pozn. red.) objelo jamku,“ upozorňovala Spilková na těsně neproměněné šance na další zlepšení.

Vedla si tak precizně, až vyprovokovala svého trenéra Pavla Niče ke komentáři na internetu: „Hvězdo, budem trénovat před Dýšinou? Nebo to už umíš,“ vtipkoval kouč.

Golfistka Klára Spilková dorůstá mezi světovou elitu
Golfistka Klára Spilková dorůstá mezi světovou elitu

Lehké rýpnutí nebylo potřeba, 19letá golfistka byla v dějišti Golf Masters ještě před koncem víkendu, navíc ve výborné náladě.

„Mám velikou radost, že jsem v Německu celé čtyři dny udržela velice vyrovnaný výsledek. Hraju moc dobře a před turnajem na Dýšině se cítím skvěle,“ pochvalovala si.

Turnaj začíná v pátek, končí v neděli. Ze špičkových hráček se ho zúčastní například Sophie Gustafsonová, dvojnásobná vítězka britského The Open, přední jihoafrická golfistka Lee Anne Paceová, Angličanka Melissa Reidová s vítězstvím z českého Albatrossu z roku 2012 na kontě nebo Italka Diana Lunová, vítězka pěti turnajů Ladies European Trophy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud