22. srpna 2014 • 11:28

Skvělá zpráva! Kapitán házenkářů Jícha bude pokračovat v reprezentaci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší český házenkář posledních let Filip Jícha se rozhodl pokračovat v reprezentační kariéře. Dvaatřicetiletý kapitán národního týmu tak nebude chybět na lednovém mistrovství světa v Kataru. Informovaly o tom internetové stránky společnosti Sport Invest Group, která Jíchu zastupuje.



O Jíchově reprezentační budoucnosti se spekulovalo od červnové baráže se Srbskem, v níž Češi senzačně zvrátili nepříznivý stav a po triumfu v domácí odvetě 33:21 postoupili do Kataru. Opora Kielu tehdy naznačila, že vzhledem k zdravotním potížím a náročnému programu zvažuje další kariéru v národním týmu, nakonec se ale Jícha rozhodl pokračovat.

"Po úspěšné, ovšem velmi psychicky, fyzicky i zdravotně náročné sezoně, kterou jsem završil postupem s národním týmem do Kataru, jsem v sobě nenacházel v sobě dostatek energie na pokračování v národním týmu. Energie, kterou musím vydávat, abych byl z mého pohledu chápání pro tým přínosem," řekl Jícha.

"Poslední týden dovolené v Česku před odjezdem na přípravu do Německa jsem se sešel se všemi lidmi, kteří jsou v mém rozhodnutí důležití. Společně s rodinou a po rozhovoru s trenérem Kielu Alfredem Gislasonem jsem se rozhodl, že pokud budu zdráv a pokud budu mít výkonnost i energii, jsem připraven i v další sezoně bojovat v dresu České republiky," dodal nejlepší házenkář světa za rok 2010.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud