25. srpna 2012 • 19:23

Životní úspěch! Talent Hanika v Brně ovládl Rookies Cup

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český motocyklový jezdec Karel Hanika si dnes na brněnském okruhu připsal největší úspěch dosavadní kariéry. V dramatické koncovce ovládl závod Red Bull Rookies Cupu, ve kterém startují talentovaní jezdci z celého světa. V průběžném pořadí seriálu, který před třemi lety celkově ovládl Jakub Kornfeil startující momentálně v mistrovství světa, se díky tomu posunul na čtvrté místo.



Šestnáctiletý Hanika, který v pátek ovládl kvalifikaci, dnes vyhrál i přesto, že se mu nepodařil start. "Ztrácel jsem přes tři sekundy a dlouho vedoucího Livia (Loie) jsem dojel až v posledním kole. Zkusil jsem ho předjet, a přestože jsme si párkrát vyměnili pozice, v poslední zatáčce jsem ho vzal a vyšlo to," radoval se Hanika.

K triumfu mu pomohla i znalost tratě, pochází totiž přímo z Brna. "Je to jediná trať, kterou v seriálu znám," řekl. O rok mladší Loi jej několikrát předjel na rovince i proto, že je lehčí. Všichni jezdci totiž startují na identických motocyklech.

"On je asi o patnáct kilo lehčí, takže to asi bylo tím. Dělal jsem ale, co jsem mohl, šel jsem na brzdy později a nakonec to vyšlo," oddechl si Hanika.

Po závodě si tak aplaus diváků, po trati jezdil s českou vlajkou a dojatý si vyslechl i národní hymnu. Dojatý byl i proto, že se rozhodl své vítězství věnovat nedávno zesnulému novináři a kamarádovi Amosu Krejčímu.

"Závod jsem jel pro něj, byl to můj velký kámoš. Chtěl jsem mu to věnovat," řekl Hanika, jenž Krejčího památku připomněl i nápisem R.I.P. Amos, který měl na stupních vítězů.

Kolumbijec Yonny Hernandez zdraví fanoušky v Brně
Kolumbijec Yonny Hernandez zdraví fanoušky v Brně

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud