31. srpna 2014 • 21:55

Tahače v Mostě: hodně soubojů, déšť a double týmu Buggyra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští piloti v Mostě byli vidět. A to hlavně v nedělním závodě. David Vršecký a Adam Lacko získali v úvodní jízdě druhého dne závodu mistrovství Evropy tahačů v Mostě double. Vršecký tak navázal na Lackovu výhru ze soboty. Členové týmu Buggyra odstartovali do závodu z první řady poté, co byl diskvalifikován vítěz superpole Norbert Kiss z Maďarska. Navzdory dotírajícímu Jochenu Hahnovi si poté dojeli v napínavé bitvě pro vítězný double stylem start-cíl.



Do druhé jízdy startovali jezdci Buggyry po obrácení pořadí prvních osmi až ze čtvrté řady. Hned po startu se sice museli bránit jezdcům za sebou, ale od druhého kola se začali probíjet dopředu. Kolo po kole postupovali, až se Vršecký „zaseklL za druhým Albacetem. Španělský jezdec nakonec ještě na cílové rovince předjel Markuse Bösigera a radoval se z vítězství. Třetí projel cílem Vršecký a čtvrtý Lacko.

„To, co jsem si přál už včera, se dnes podařilo. Double na domácí půdě, co více si můžeme přát. Měl jsem v první jízdě problémy na olejové skvrně v poslední zatáčce okruhu, ale Adam mi výborně kryl záda,“ radoval se Vršecký.

Druhý závod byl pro Vršeckého složitější, a to díky osmé startovní pozici. „Takový boj dlouho nepamatuji. Pět kol jsem tlačil na Albaceteho, ale nešlo to,“ uvedl Vršecký. „V prvním závodě to bylo fantastické. Davidovi jsem kryl záda a dojeli jsme si pro letošní druhý double. Získali jsme s Davidem nejvíce bodů, a to dvaačtyřicet, což je v letošním roce náš rekord. Byl to opravdu víkend snů,“ doplnil svého kolegu Lacko, jenž si udržel svou čtvrtou pozici v hodnocení jezdců.

Na závod se přišlo i přes deštivé počasí podívat 31.000 diváků. Věnce třem nejlepším předala na stupních vítězů ministryně pro místní rozvoj a budoucí česká eurokomisařka Věra Jourová.

Stejně jako včera doplnily bitvy obřích kolosů závody mnohem menších strojů. V Renault Clio Cupu Central Europe se opět dařilo Tomáši Pekařovi, jenž po včerejším stříbru vybojoval bronz. Svého zástupce jsme měli i ve formulovém seriálu NEC. Josef Záruba se však mezi nejlepší nedostal a dojel třináctý. Z vítězství se radoval Alex Albon z exotického Thajska.

ME v Mostě v číslech

Neděle – 3. závod: 1. David Vršecký (CZ/Freightliner), 2. Adam Lacko (CZ/Freightliner), 3. Jochen Hahn (D/MAN), 4. Antonio Albacete (E/MAN), 5. Markus Bösiger (CH/MAN), 6. Gerd Körber (D/Iveco), 4. závod: 1. Albacete, 2. Bösiger, 3. Vršecký, 4. Lacko, 5. Hahn, 6. František Vojtíšek (CZ/MAN).

Sobota – 1. závod: 1. Kiss (Maď./MAN) 14:27,899, 2. Hahn (Něm./MAN) -4,729, 3. Albacete (Šp./MAN) -6,080, 4. Lacko -6,942, ...6. Vršecký (oba ČR/Buggyra) -11,457. 2. závod: 1. Lacko 22:57,709, 2. Albacete -2,691, 3. Vršecký -4,829, ...10. Vojtíšek (ČR/MAN) -24,469. Průběžný stav ME 2014: 1. Albacete 261, 2. Hahn 249, 3. Kiss 246, 4. Lacko 205, 5. Vršecký 178, 6. Bösiger 169.

David Vršecký (vpředu) a jeho týmový kolega Adam Lacko, který mu kryl záda
David Vršecký (vpředu) a jeho týmový kolega Adam Lacko, který mu kryl záda

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud