Květoslav Šimek
11. února 2014 • 11:20

Hossa zlomený prst neřeší, trénuje v první lajně s Handzušem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlomený prst na noze Mariána Hossy vystrašil všechny fanoušky slovenských hokejistů. Pětatřicetiletý střelec Chicaga, dvojnásobný vítěz Stanley Cupu, se je snažil uklidnit. „V brusli je to v pohodě, už jsem s tím odehrál poslední čtyři zápasy v NHL.“ Na prvním společném tréninku v Soči jej tak mohl trenér Vladimír Vůjtek nasadit do elitní formace, kterou v obraně tvoří Zdeno Chára s Andrejem Sekerou a v útoku Marián Hossa, Michal Handzuš a Tomáš Tatar.



Slováci hrají první zápas ve skupině A ve čtvrtek proti Američanům (13.30). Kvůli zraněním už přišli o Mariána Gáboríka, Ľubomíra Višňovského, Dominika Graňáka a Michala Sersena. Přijít i o Mariána Hossu, to už by byla velká komplikace. „Celkově to není tak zlé,“ říkal Hossa. „Na začátku mě sice prst dost bolel, ale už je to lepší. V botě to je horší, ale v brusli v pohodě.“

Jako všichni ostatní se slovenští hokejisté na prvním společném tréninku snažili setřepat únavu z cesty a změny časového pásma. „Po dlouhém letu nám sedlo se trochu vypotit a rozhýbat,“ pochvaloval si Andrej Sekera pro agenturu SITA.

Právě Sekera by měl být v tandemu s Chárou slovenskou zbraní pro přesilovky. „Proto jsme je dali dohromady,“ potvrdil trenér Vůjtek. Další obranné dvojice na prvním tréninku tvořili Baranka s Meszárošem, Marinčin s Jurčinou a Starosta s Vydareným.

V útocích Vůjtek podle všeho promíchá zkušenost s dravostí. Proto je v elitní řadě vedle Handzuše a Mariána Hossy dravý Tomáš Tatar z Detroitu. A ve druhém útoku bude hrát teprve jedenadvacetiletý Tomáš Jurčo vedle Radivojeviče s Kopeckým.

„Mám v útoku výborné hráče, doufám, že se nám spolu bude hrát výborně a dáme nějaké góly,“ věřil Tomáš Jurčo z Detroitu.

Mimo zápasovou sestavu na prvním společném tréninku prozatím byli Tomáš Záborský a Peter Ölvecký.

JAK TRÉNOVALI?

Brankáři: Jaroslav Halák, Peter Budaj, Ján Laco

1. pětka: Zdeno Chára, Andrej Sekera - Marián Hossa, Michal Handzuš, Tomáš Tatar

2. pětka: Ivan Baranka, Andrej Meszároš - Branko Radivojevič, Tomáš Kopecký, Tomáš Jurčo (Peter Ölvecký)

3. pětka: Martin Marinčin, Milan Jurčina - Milan Bartovič, Tomáš Surový, Michel Miklík

4. pětka: Tomáš Starosta, René Vydarený - Richard Pánik, Tomáš Marcinko, Marcel Hossa (Tomáš Záborský).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud