28. listopadu 2014 • 19:46

Skifař Synek se popáté v kariéře stal nejlepším veslařem roku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skifař Ondřej Synek z pražské Dukly byl popáté v kariéře vyhlášen nejlepším českým veslařem roku. Úřadující mistr světa navázal na loňský triumf. Cenu pro nejlepšího trenéra převzal stejně jako před rokem Milan Doleček starší, pod jehož vedením se Synek připravuje.



Vyhlášení ankety o nejlepší českou veslařskou posádku roku 2014 se konalo dnes v Centru pohybové medicíny v Praze. O vítězi hlavní kategorie nebylo pochyb, Synek se totiž druhým triumfem na mistrovství světa v kariéře postaral o nejlepší český výsledek na vrcholné akci sezony.

"Sezona skončila asi nejlepší finálovou jízdou, kterou jsem na mistrovství světa zajel. Na rozdíl od jiných let jsem v sezoně dvakrát prohrál a nevypadalo to super. Pak to s tátou... Podařilo se mi ale dobře natrénovat na mistrovství světa a prodat to," řekl ČTK Synek, jemuž krátce před druhým závodem Světového poháru v Aiguebelette zemřel otec.

"Se sezonou jsem ale spokojený. Jsem rád, že jsem Drysdaleovi oplatil dvě předchozí porážky," podotkl dvaatřicetiletý veslař, který na šampionátu v Amsterodamu dokázal porazit dlouholetého soka Mahého Drysdalea z Nového Zélandu.

Anketu vyhrál popáté

Synek ovládl veslařskou anketu popáté v kariéře, rekordmanem je s 11 výhrami Václav Chalupa. "Vencu asi v tomhle už nikdy nepřekonám," smál se Synek. "My jsme to s Mirkou měli komplikovanější. Jednou jsem vyhrál já, jednou ona," poukázal na fakt, že od roku 2005 se na prvním místě střídá se světovou šampionkou a olympijskou vítězkou z Londýna Miroslavou Knapkovou. Ta se letos ale nevešla mezi medailisty.

Druhé místo za Synkem obsadila dvojka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, kteří na mistrovství světa skončili čtvrtí. Třetí místo v anketě získal letošní světový šampion do 23 let na skifu Michal Plocek.

Nejlepší juniorskou posádkou se stali juniorští mistři světa na dvojce bez kormidelníka Lukáš Helešic a Miroslav Jech.

Český veslařský svaz (ČVS) v letošním roce slaví 130 let od založení a při této příležitosti bylo oceněno 34 osobností českého veslování. Arnošt Poisl a Otakar Mareček se stali čestnými členy ČVS.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud