13. února 2012 • 16:36

Ivica Kostelič musí na operaci, má přetržený úpon menisku

Autor: tem
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prosvištěl cílem slalomu v nejrychlejším čase, ve vítězném gestu zvedl ruku zaťatou v pěst. Pak ale na Ivicu Kosteliče dolehla bolest. Vyhlášení výsledků absolvoval s bolestnou grimasou.



V pondělí odpoledne podstoupil dvaatřicetiletý lyžař operaci, jejíž rozsah se ukázal až v samotném průběhu zákroku. Ziskem malého křišťálového glóbu v superkombinaci na olympijské sjezdovce v Soči se tak chorvatský šampion s letošní sezónou možná rozloučil.

Zranění si vedoucí muž Světového poháru Kostelič přivodil v úvodní části slalomové trati. Vinu připisuje lyžařův otec a trenér Ante Kostelič zledovatělému povrchu sjezdovky.

„Byla to hodně agresivní trať s ledem a velkými skoky, na které je hodně jednoduché přijít ke zranění,“ uvedl. Způsob, jakým pořadatelé sjezdovku pro závod upravili, kritizoval i český reprezentant Martin Vráblík: „Když ten kopec takhle prolijí, tak se z toho stává něco, co se ani moc nedá nazvat lyžováním.“

Ivica Kostelič, jedna z největších hvězd současného alpského lyžováníFoto EPA
Vyšetření magnetickou rezonancí, které Kostelič podstoupil po závodě v krasnopoljanské nemocnici, ještě neodhalilo žádné zranění. Opakovaná večerní prohlídka kvalitnějšími přístroji v Záhřebu však už příčinu bolesti našla.

Kostelič si při závodě přetrhl přední úpon vnitřního menisku v pravém koleni. Utržená část menisku chorvatskému lyžaři bránila v natažení nohy a způsobovala mu bolest.

Dnes Kostelič odletěl do švýcarské Basileje ke specialistovi na zranění kolen Werneru Müllerovi, u nějž už podstoupil artroskopickou operaci pravého kolene loni v květnu.

Stejnému lékaři vděčí za záchranu kariéry i Kosteličova sestra Janica, kterou Müller operoval koncem roku 1999 v jejích sedmnácti letech poté, co se zranila během tréninku ve Svatém Mořici.

Chorvatského lyžaře Ivicu Kosteliče dopálilo, že při slalomu v Záhřebu chyboval v brance jeho rakouský sok Marcel Hirscher a přesto vyhrál, neboť nebyl potrestán.
Chorvatského lyžaře Ivicu Kosteliče dopálilo, že při slalomu v Záhřebu chyboval v brance jeho rakouský sok Marcel Hirscher a přesto vyhrál, neboť nebyl potrestán.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud