29. září 2012 • 18:55

ČT4 mění název. Je to proti logice, opírá se do vedení televize Záruba

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sportovní fanoušci, zvykněte si. Nejdostupnější sportovní kanál v Česku mění název, z ČT4 se stává od pondělí ČT Sport. Přejmenování už teď doprovází nevole. Nejostřeji se do svých nadřízených pustil hokejový komentátor Robert Záruba, největší osobnost tohoto sportovního programu.



Veřejnoprávní televizi čekají výrazné designové změny v podobě loga a přejmenování jednoho ze svých čtyř kanálů. O nejmladší "čtyřce" se bude nyní mluvit jako o ČT Sport.

To se však nebude moc lehce vyslovovat nejznámější tváři sportovního zpravodajství, která se podílela na samotném vzniku kanálu, jenž začal své vysílání při zimní olympiádě v Turíně v roce 2006.

Takhle se k tomu Robert Záruba vyjádřil na sociální síti Twitter, kde má na svém účtu v profilové fotce logo ČT4:


Co Zárubovi přesně vadí? "Málokterá firma spláchne 6 let budování značky ve chvíli, kdy si diváci zvykli. Čtyřko,díky!" komentoval na Twitteru celou situaci velmi emotivně.

A co na to Česká televize? "Změna se děje především proto, že ten název byl takový nejasný. Někdo říkal čtyřka, někdo ČT4 sport, chtěli jsme tomu dát pořádek," odůvodňuje razantní krok tisková mluvčí ČT Michaela Fričová.

S přejmenováním sportovního kanálu zároveň všechny mění svá logaFoto Česká televize
S tím se však populární hokejový komentátor neztotožňuje. Vadí mu především fakt, že slovo "sport" mají v názvu všechny konkurenční sportovní kanály.

"SPORT 1, Nova SPORT, EuroSPORT... fakt jsme se tak nějak zařadili. Logické spojení s programy ČT, snad i trochu originální název čtyřka mizí," prezentuje veřejně své názory rozdílné s managementem z Kavčích hor.

Nad touto otevřeností se podivovalo mnoho uživatelů sociální sítě, kteří se Zárubou o jeho rozčarování čile diskutují. "Zaměstnavatel o mých výhradách ví. Hájím ho vždycky, nechci být neoddaný, ale tohle jde proti všemu, co jsem se o televizi naučil," reagoval na dotazy.

"Twitterové účty jsou stránkami našich redaktorů, kde prezentují svoje osobní názory a postřehy. Zatím nevíme, co je obsahem komentářů, to ještě zhodnotíme, ale nepředpokládáme nějaký postih pro pana Zárubu," ubezpečila Fričová v reakci pro portál iSport.cz.

Ukázky z twitterového účtu Roberta Záruby:

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud