25. února 2017 • 21:30

Street workout spustil první a unikátní seriál. Šance pro všechny

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nakonec to byl fičák, premiéra, která otřásla speciální konstrukcí pro street workout. Čtyři borci proti sobě, adrenalin, hecování a taky bolest z vyčerpání. Stylově odstartovala Czech League Streetworkout.cz, seriál, který v Česku ještě nikdy nebyl. Sets and reps, cviky jen se svým tělem, boj sám se sebou, žádné činky, jen sportovec a jeho tělo. Šest závodů, šest měst a půl roku zábavy sportu.



„Napadl mě seriál, pravidla, uzpůsobil jsem si konstrukci po vzoru MMA a rok na všem pracoval. Prostě mě to baví. V sobotu vše oficiálně odstartovalo, konečně. Další akcí je Ústí nad Labem a 25. březen,“ řekl o akci organizátor Libor Kalous.

Shyby, kliky, kliky na bradlech a dřepy. Základní čtyřka, ze které celý seriál vychází. Každý může přijít, není třeba vlastní prostor, street workout je v tomto svobodný.

Na 30 odvážných sportovců bojovalo v sobotu v pražském Fitness Bitevní pole v kleci, z toho 7 žen. Tolik na podobných akcích v Česku nikdy nebylo. Dalších padesát lidí se na urputné boje přišlo podívat, fandit a možná třeba inspirovat.

Nakonec první místo doslova urvala Ladislava Jeřábková z Prahy, mezi muži vyhrál o dvě sekundy Štěpán Svoboda z Třebíče. „Nejhorší byly ruské dipy, tam musím ještě potrénovat,“ přiznala unavená, ale spokojená dvaadvacetiletá vítězka a studentka FTVS. „Za mě byl nejhorší dvojitý přítah (klasický shyb a úzký shyb), který byl na konci finále,“ řekl pětadvacetiletý výherce, pro kterého je největším sportovcem fotbalista Lionel Messi.

Oba cvičí v průměru čtyřikrát týdně, žádné nucení, cvičení a sport je baví. Jde o životní styl obou oddaných sportovců. „Dělejte věci naplno, nebo to nedělejte,“ vzkazuje Štěpán.

„Cílem je se bavit, jednou za měsíc se můžou lidi z celého Česka sjet, zazávodit si, podělit se o zkušenosti, tréninky. V sobotu přijeli lidi od Karlových Varů, Ústí nad Labem, Brna. Rádi bychom lidem ukázali, že cvičit s vlastním tělem není věda, naopak, k tomu je tělo více funkční než z klasických činkáren,“ dodává Kalous.

Street workout se v posledních letech probouzí, lidé chtějí jít ven a často odmítají být zavření v posilovnách. Pryč je doba přesvalených narcisů, lidé chtějí cvičit, trénovat, dělat něco pro své zdraví, ale vrací se zpět k základům. Tělo jako největší nepřítel i přítel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud