10. prosince 2011 • 20:04

Mladík hraje s helmou jako Čech. Jediná hlavička ho může zabít

Autor: lbc
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmnáctiletý mladík Thomas Buckett loni málem zemřel. Ve škole propadl skleněnou střechou a na deseti místech si zlomil lebku. Svůj boj o život vyhrál a dnes se vrací i ke svému nejmilovanějšímu koníčku - fotbalu. Na hřiště vybíhá s helmou jako Petr Čech, při každé hlavičce ale podle lékařů riskuje život.



Jeho uzdravení bylo prý skutečným zázrakem. Jako teprve třetímu člověku na Britských ostrovech mu chirurgové provedli kranioplastiku, tedy operaci, při níž je pacientovi vymodelována umělá lebka. Operace stála v přepočtu skoro 300 tisíc korun a syntetická kost musela být přivezena až z Itálie.

1100391:gallery:true:trueNějakou dobu po pádu byl Buckett paralyzovaný a nemohl mluvit. Nakonec se ale probral a dnes může žít takřka normální život. Hraní fotbalu mu ale doktoři jednoznačně nedoporučují.

"Řekli mi, abych nehlavičkoval, protože by se lebka mohla zbortit a zabít mě," prozradil teenager reportérům deníku The Sun a dodal: "Zní to strašidelně, ale nebojím se. Mám radost, že zas hraju."

Talentovaného útočníka, který je velkým fanouškem mužstva Stoke City, prostě neodradí nic na světě. "Čekal jsem na tuhle chvíli strašně dlouho. Fotbal je můj život," prohlašuje Buckett přesvědčeně.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud