Jonáš Bartoš
15. listopadu 2012 • 17:43

Nepodal ruku, diváci pískali. S Almagrem už nemám problém, tvrdí Berdych

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Letos s nepříjemným Španělem odehrál úctyhodných pět zápasů, jen jednou odcházel poražený. Největší drama s Nicolasem Almagrem, proti kterému nastoupí v pátek do druhé dvouhry finále Davis Cupu, zažil Tomáš Berdych na Australian Open. Kvůli nastřelení u sítě po zápase soupeři odmítl podat ruku, diváci ho vypískali. „To už je za námi, teď s ním nemám problém,“ tvrdí český tenista.



Na Berdycha bude přes víkend obrovský tlak, od české jedničky se v ideálním případě očekávají tři body. Papírově „jistý“ by měl být především jeho páteční souboj s Nicolasem Almagrem. „Ale pozor, vůbec to nebude jednoduchý zápas,“ upozorňuje.


Šestý hráč světa má s Almagrem bohaté zkušenosti. Berdych na španělského bojovníka umí, letos jej porazil čtyřikrát z pěti případů. Zápasy byly však hodně vyrovnané, ani v Praze nepůjde o jednoduché utkání. Nejvíc vyhecovaný byl letos hned ten první duel v osmifinále Australian Open.

Almagro při jedné z výměn trefil Berdycha do ramene, český tenista vypěnil. Po utkání, které vyhrál díky třem úspěšným tiebreakům, nepodal soupeři ruku a publikum jej vypískalo. „Spíš to ale řešili lidé okolo, my spolu nemáme problém,“ ohlíží se za konfliktem český hráč.  

Letos jste Almagra čtyřikrát porazil a prohlásil jste, že právě on je nejslabší část španělského týmu. Cítíte, že nemůžete prohrát ani tentokrát?
„Nevím odkud tohle vzniklo, ale neřekl jsem, že je to nejslabší hráč Španělů. Určitě ne. Nikdy bych to neprohlásil o hráči, který se dlouhou dobu pohybuje okolo světové desítky. Je to výborný tenista, součást silného týmu, který se dostal do finále i bez Nadala. Bude to pro mě těžký zápas. Letos jsme spolu hráli pětkrát a pokaždé to bylo náročné, i když se mi dařilo vyhrávat. Navíc v Davis Cupu se mažou všechny výsledky a začíná se od nuly, jde o specifickou soutěž.“

Na Australian Open jste Almagrovi nepodal ruku. Je od té doby mezi vámi větší rivalita?
„Spíš to řešilo spousty lidí okolo, aby si měli o čem povídat. Odehráli jsme spolu v sezoně hodně zápasů a absolutně v pohodě. Nemáme spolu absolutně žádný problém.“

Nepřekvapilo vás, že Španělé nakonec místo Almagra nenominovali Feliciana Lópeze?
„Nějak jsem nad tím nepřemýšlel, že by mohl hrát někdo jiný. Spíš by mě překvapilo, kdyby dali do týmu Lópeze. Jeho poslední výsledky nenasvědčují k tomu, aby ho nasadili do tak důležitého zápasu.“

Tisková konference před finálovým duelem Davis Cupu mezi Českem a Španělskem
Video se připravuje ...


Co říkáte na povrch? Španělé si stěžují, že je kurt moc rychlý…
„Podobně jsme si stěžovali my v Barceloně, když jsme hráli na jejich antuce. O tom je Davis Cup, že domácí tým má možnost postavit si kurt podle sebe. Sice už je to omezené nějakými regulemi, ale pořád je to výhoda. Kluci v O2 Areně připravili kurt skvěle, přesně tak, jak jsme si přáli."

Cítíte tlak na vaší osobu? Lidé od vás hodně očekávají…
„Očekávání lidí je jedna věc. Pro mě to bude stejné jako jindy, takže co nejlíp se nachystat na zápas. Almagro má spousty zbraní, které mohou být i na tomhle kurtu nepříjemné. Například servis. Sety mohou být obrovsky vyrovnané, třeba v Austrálii to bylo o třech tiebreacích, a to nebyl tak rychlý povrch jako tady.“

VIDEO: Takhle diváci vypískali Berdycha při Australian Open

Fináloví soupeři: vlevo tým České republiky (zleva Ivo Minář, Lukáš Rosol, Radek Štěpánek, Tomáš Berdych a trenér Jaroslav Navrátil), vpravo Španělska (zleva trenér Alex Corretja, David Ferrer, Nicolás Almagro, Marcel Granollers a Marc López)
Fináloví soupeři: vlevo tým České republiky (zleva Ivo Minář, Lukáš Rosol, Radek Štěpánek, Tomáš Berdych a trenér Jaroslav Navrátil), vpravo Španělska (zleva trenér Alex Corretja, David Ferrer, Nicolás Almagro, Marcel Granollers a Marc López)


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud