29. března 2014 • 20:24

Serena Williamsová porazila Li Na a v Miami získala už sedmý titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americká tenistka Serena Williamsová obhájila loňský triumf a celkově posedmé v kariéře vyhrála turnaj v Miami. Světová jednička si poradila ve finálovém duelu s druhou hráčkou žebříčku WTA Číňankou Li Na 7:5 a 6:1 a získala již 59. titul na okruhu.



Favorizovaná Američanka se s rodačkou z Wu-chanu, s níž měla před dnešním finále pozitivní bilanci 10:1, trápila jen v první sadě. Po dvou ztrátách podání prohrávala už 2:5, pak ale zahájila stíhací jízdu. Za stavu 4:5 odvrátila setbol soupeřky a nakonec sama využila svůj třetí a sadu ovládla v poměru 7:5.

Američance prý na turnaji, který považuje za svůj domácí, krizová situace za stavu 2:5 paradoxně pomohla. "V té chvíli jsem cítila, že nemám co ztratit, takže jsem se dostala do pohody. A když se dostanu do pohody, daří se mi," uvedla Williamsová.

Po hodině a čtvrt dlouhém úvodním setu stačilo Williamsové na zisk toho druhého o půl hodiny méně. Vyhrála ho jasně 6:1 a znovu vylepšila svůj rekordní zápis v Miami, přičemž sedmým ziskem trofeje předčila i nejúspěšnějšího hráče mužské dvouhry krajana Andreho Agassiho.

Williamsová vyhrála posledních 15 zápasů proti hráčkám z elitní desítky světového pořadí a potvrdila svou dominanci. Přesto za dnešní triumf vděčí i divákům. "Upřímně, nakopli mě. Zvlášť, když jsem zaslechla některé křičet: 'Sereno, do toho!'," připustila Američanka.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 5,427.105 dolarů):
Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Li Na (2-Čína) 7:5, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud