27. října 2014 • 19:35

Pizza pro vás všechny! Roger Federer slavil titul z Basileje se sběrači

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vůbec se se svým finálovým soupeřem nemazal. Roger Federer sestřelil v boji o titul na turnaji v Basileji Belgičana Goffina jednoznačně dvakrát 6:2 a připsal si již svůj 82. turnajový triumf v kariéře. V rodné Basileji kraloval již pošesté a svůj úspěch si náležitě vychutnal.



Za pouhých 53 minut bylo rozhodnuto. Švýcarská legenda od začátku zápasu nenechala nikoho na pochybách, kdože získá titul. David Goffin na svého slavnějšího soka jen těžko hledal zbraň.

Sedmnáctinásobný grandslamový šampion tak potvrdil, že ve 33 letech se jeho kariéra zdaleka neblíží ke konci. Navíc na úřadující světovou jedničku Novaka Djokoviče ztrácí jen něco přes 490 bodů, a to není pro rekordmana v počtu týdnů strávených na místě nejlepšího hráče planety (302) meta rozhodně nedostižitelná.

Roger Federer s poraženým finalistou Davidem GoffinemFoto Reuters

"Bylo by to něco fantastického, kdyby se mi to povedlo," netají touhu po návratu na trůj Federer.

O svoji radost ze zisku šestého titulu z Basileje se Federer dle svého zvyku podělil nejen s diváky, ale i sběrači, kterým objednal pizzu.

"Dělám to tak pokaždé, ať prohraju, nebo vyhraju. Když jsem byl malý, jezdil jsem sem pokaždé na kole, měl jsem to tak deset minut. Dělal jsem sběrače míčků a pozoroval ty nejlepší hráče planety. Dobře si na to období pamatuji," vzpomíná na své dětství sedminásobný wimbledonský vítěz.

"S každým si pizzu rád dám. Dělám to tak už jedenáct let, to znamená při každé mé účasti tady, " dodává Švýcar.

Federera čeká kromě útoku na první místo a účasti na Turnaji mistrů i další vrchol. Za měsíc bude spolu se Stanislasem Wawrinkou bojovat o zisk historicky prvního daviscupového titulu pro Švýcarsko ve finále  proti Francii.

Roger Federer spolu se sběrači míčků
Roger Federer spolu se sběrači míčků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud