20. dubna 2017 • 11:16

Kolem Sereny je jasno. Titul vyhrála těhotná, k tenisu se chce vrátit

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisový trůn je volný! Legendární Serena Williamsová potvrdila, že je těhotná. Spekulace, které ve středu vyvolala fotografie s bříškem zveřejněná na sociální síti, potvrdila mluvčí sportovkyně Kelly Bushová Novaková. Pětatřicetiletá Američanka, která se v pondělí vrátí na místo světové jedničky, tak v čele žebříčku nezůstane dlouho. V probíhající sezoně do tenisového kolotoče už nezasáhne, ale v následujícím roce se chce na okruh vrátit. Zároveň vyšlo najevo, že úspěšná tenistka vyhrála svůj poslední titul na Australian Open v jiném stavu. 



Williamsová ve středu prostřednictvím sociální sítě snapchat zveřejnila svůj snímek ve žlutých plavkách s jasně vystupujícím bříškem, k němuž připojila informaci, že jde o 20. týden. Fotografie z jejího profilu ale krátce po zveřejnění opět zmizela.

Informaci, že je majitelka 72 turnajových titulů skutečně těhotná, ve čtvrtek po několika hodinách od zveřejnění fotografie potvrdila její mluvčí. "Jsem šťastná, že mohu potvrdit, že Serena čeká letos na podzim dítě," řekla Bushová Novaková agentuře AFP.

Podle informací u své fotky je Serena v pátém měsíci těhotenství, to znamená, že už na Australian Open, kde slavila titul, porážela své soupeřky v jiném stavu.

Nejúspěšnější tenistce historie těhotenství přejí známé osobnosti. "Jsem za ní šťastný. Už ji vidím s jejím synem, bude z ní skvělá máma," prohlásil Andy Roddick, bývalý hráč číslo jedna, který se s Williamsovou zná od dětství.

20 týdnů. Vzkaz Sereny Williamsové na sociální síti vyvolal okamžitě lavinu zpráv. Světová jednička je těhotná!
20 týdnů. Vzkaz Sereny Williamsové na sociální síti vyvolal okamžitě lavinu zpráv. Světová jednička je těhotná!

S gratulací vzápětí přispěchala i současná světová jednička Angelique Kerberová. "Není nic hezčího než zakládat rodinu a já jí ze srdce přeju všechno nejlepší do nové životní kapitoly. Je to pro ni neuvěřitelně vzrušující období," řekla německá tenistka agentuře SID.

K těhotenství americké tenistce prostřednictvím SMS gratulovala i Chris Evertová. "Vdát se a mít dítě je něco zcela výjimečného," řekla bývalá světová jednička. "Podle mě už je více než připravená na změnu životního stylu. Vždyť strávila na tenisovém okruhu 20 let," dodala někdejší velká soupeřka Martiny Navrátilové.

Williamsová se v prosinci zasnoubila s internetovým magnátem a spoluzakladatelem sociální sítě Reddit Alexisem Ohanianem. Na kurtech se naposledy představila na konci ledna, kdy ovládla Australian Open a získala rekordní 23. grandslamový titul. Od té doby se ze všech turnajů odhlašovala.

Agentuře Reuters Bushová Novaková řekla, že Williamsová určitě už nebude schopna letos hrát, těší se prý ale, že se na kurty opět vrátí příští rok. Úspěšně se po porodu k profesionálnímu tenisu vrátila například i Belgičanka Kim Clijstersová.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud