1. května 2011 • 15:15

Známe zachránce! Do Slavie vstoupí Viamont

Autor: Blesk Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prvoligovou licenci by měla fotbalová Slavia zachránit s pomocí firmy Viamont. Blesk získal tuto informaci ze zdroje blízkého vedení klubu. Oficiálně by měly obě strany dohodu oznámit zítra. Není jasné, jestli Viamont má klubu jen pomoci překlenout nejtěžší období, nebo usilovat o dlouhodobé vlastnictví většiny akcií Slavie.



Akce na záchranu fotbalové Slavie, která do pěti dnů musí uhradit dluh 10 milionů, aby získala licenci, spěje k vyvrcholení.

„Klubu pomůže firma Viamont, která za to získá většinový balík akcií,“ řekl Blesku zdroj, který si přál zůstat v anonymitě.

Tedy žádný příchod Kellnerovy PPF nebo jiného kolosu, který by mohl okamžitě uhradit i 110milionový dluh vůči ENIC, bývalému vlastníku klubu.

Ten je přitom splatný už od konce března, jen ho ENIC prodal jiné firmě. „O tom chce nový majitel jednat a rozložit dluh do splátek. Je to i v zájmu věřitele, při konkurzu Slavie by peníze nezískal,“ uvedl stejný zdroj.

Odvážná fanynka fotbalistů pražské Slavie při zápase na Strahově v roce 2002
Odvážná fanynka fotbalistů pražské Slavie při zápase na Strahově v roce 2002

„Nebudeme se vyjadřovat ke spekulacím. Vše oznámíme teprve ve chvíli, kdy bude jednání dotaženo,“ řekl mluvčí Slavie Ondřej Zlámal.

Ředitel Miroslav Platil nebral telefon, stejně tak se včera nedalo dovolat do sídla Viamontu.

Se Slavií má firma jedno společné – není dohledatelné, kdo ji vlastní. Má totiž akcie na majitele, tedy na toho, kdo je právě drží v ruce.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud