Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hokejový bůh Jágr v nové roli: Tohle dělat nebudu!

Autor: vba

Natržený lýtkový sval ho zatím do nové prvoligové sezony nepustil. I s tímhle zraněním se ale Jaromír Jágr (48) vrátil na led – zahrál si sledge hokej!

Legendární »šedesát osmička« se totiž stala ambasadorem českého parahokeje. Při té příležitosti převzal Jarda malou pamětní hůl, ale hlavně dostal možnost si zkusit s handicapovanými reprezentanty zatrénovat.

Už soukání na speciální sáně však ukázalo, že Jágr zřejmě zůstane jen u »běžného« hokeje... „Tak tenhle sport stoprocentně dělat nebudu,“ chechtal se, když se na vozítku hned překlopil.

Legendární hokejista Jaromír Jágr se stal ambasoderem českého parahokeje
Video se připravuje ...

Po prvních porodních bolestech se do toho ale »Džegr« dostal a se svými provizorními spoluhráči obkroužil na kladenském zimáku pár koleček. „Klobouk dolů před těmito sportovci. Vždyť jen udržet stabilitu a odrážet se, je hrozně náročné. Já měl problém se už jenom rozjet. A kdybych do toho měl ještě hrát hokej a s tou holí i brzdit? Fakt šíleně náročné!“ orosil se a raději vyhlížel návrat do dresu kladenských Rytířů.

„Už jsem pomalu začal trénovat s týmem. Takže až se začnu cítit dobře a budu vědět, že mužstvu pomůžu, tak se vrátím. A jestliže ten pocit mít nebudu, tak se ani vracet nebudu,“ přiznal Jágr. Čeští sledge hokejisté mu proto hned hodili laso! „Po pár trénincích už by s námi bruslil úplně v pohodě. Navíc Jarda je vzor pro každého sportovce,“ pokýval reprezentační brankář Michal Vápenka.

Legendární hokejista Jaromír Jágr se stal ambasoderem českého parahokeje
Legendární hokejista Jaromír Jágr se stal ambasoderem českého parahokeje