Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílený příběh krasobruslařské ikony: Neodbytný ctitel ji 40 let žádá o ruku!

Autor: ris

Když na začátku osmdesátých let válcovala svět, byla ikonou krásy. Švýcarská krasobruslařka Denise Biellmannová (58) byla půvabná tak, že pod ní tál led. A v dopisech se žádostí o ruku se mohla přehrabovat hodiny!

A neměla z toho velkého potěšení. „Vždyť jsem byla teprve teenager,“ říká dnes osmapadesátiletá dáma, jež na svém šarmu pranic neztratila. „Kluci často stáli před naším domem a toužebně na mě čekali. Některé z nich odehnala až policie,“ vzpomíná v Blicku slavná blondýna.

Jeden z mužů ji ale pořádně vystrašil. „Když jsem se v roce 1981 stala v Americe mistryní světa, druhý den ráno se cizinec posadil na můj snídaňový stůl v hotelu. Vyznal mi lásku a dodal: Vím, že mě také miluješ. Dokonce mi chtěl dát zásnubní prsten,“ popisovala.

Kdy to jejího ctitele pustilo? Ani po čtyřiceti letech ne! „Trvá to dodnes. Vypisuje mi stále. Píše, koho pozve na svatbu, kde se obřad uskuteční, jaké kuchyňské potřeby koupí,“ usmála se.

Denise Biellmannová je krasobruslařskou legendou
Denise Biellmannová je krasobruslařskou legendou

Upoutala na sebe specifickým prvkem - tzv. Biellmanovou piruetou, rošťákovi se ale doteď nevykroutila. Neodbytný chlapík už ji ale neděsí. „Žije v Americe, takže se už nebojím. Bývalo to jiné. Hlavou mi problesklo, jestli se neurazí, když jeho lásku neopětuji a nezblázní se z toho,“ dodala závodnice, která si premiéru na MS odbyla už ve třinácti letech.

Zlato na světovém šampionátu vyhrála hned dvanáctkrát. Jednou jako amatérka, pak jako profík. „I když jsem byla plachý člověk, na ledě jsem byla extrovert,“ dodala.