Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Polámaný Woods trpí a učí se znovu chodit: Nejbolestivější zkušenost!

Autor: ČTK, red

Jeho arcrival Phil Mickelson (50) se stal před pár dny nejstarším vítězem majoru, když triumfoval na PGA Championship, no Tiger Woods (45) řeší úplně jiné problémy: „Budu ještě chodit?“ Právě to je pro něj po únorové autonehodě životní motiv. Kariéru odsunul na vedlejší kolej! Léčbu označil za nejbolestivější zkušenost, kterou zažil.

Prodělal celou řadu operací zad a kolenou. Nikdy ale nebyl tak na dně, jako tentokrát. „Tohle je úplně něco jiného,“ řekl patnáctinásobný šampion majorů v rozhovoru pro Golf Digest. „Díky předchozím zraněním lépe rozumím procesu rehabilitace, ale tohle je bolestivější než cokoliv, co jsem kdy zažil,“ přiznal.

Woods při havárii v Rancho Palos Verdes, při níž vyletěl se svým vozem ze silnice, utrpěl otevřenou zlomeninu holenní a lýtkové kosti a fraktury kotníku a chodidla. V nemocnici strávil tři týdny a lékaři mu museli kosti zpevnit a stabilizovat pomocí kovových plátů, hřebů a svorek.

O návratu na golfové hřiště zatím nemůže být řeč. „Fyzioterapie mě celkem zaměstnává. Každý den mám procedury a soustředím se na svůj momentálně hlavní cíl: samostatně chodit. Beru to krok za krokem,“ upozornil Tiger, který nedávno na instagramu zveřejnil fotografii, na níž pózuje s berlemi a ortézou na noze.

Tiger Woods se ukázal poprvé od vážné autonehody.
Tiger Woods se ukázal poprvé od vážné autonehody.