Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Růžička? Tak to končím! Šéf litvínovského fanklubu neskousl příchod odsouzeného kouče

Autor: bau

Těžká podpásovka! Tak hodnotí příchod známého trenéra Vladimíra Růžičky (58) do Litvínova šéf tamního fanklubu Jan Ptáček. Přestane kvůli němu chodit na stadion, a není prý sám!

Návrat litvínovského odchovance domů po takřka 30 letech? Funkcionáři i tamní legendy, jako jsou Ručinský či Šlégr , které s »Růžou« vyhrály Nagano, to moc kvitují.

Ne už tak ale fanoušci. Nesnesou, že do jejich milovaného klubu přichází muž znectěný korupční kauzou »500 tisíc na dřevo«! „Pořád jsem doufal, že na to nedojde. Že majitel nemůže změnit svoje rozhodnutí, které již jednou učinil – nespolupracovat s osobou, kterou provází korupční minulost, za niž byl odsouzen. Navíc z hokejového prostředí!“ zlobí se předseda fanklubu »Ropáci on Tour« Jan Ptáček.

Divná otočka

Naráží na to, že o příchodu Růžičky se mluvilo již za dob šéfování Jiřího Šlégra. Majitel Vervy, společnost Unipetrol, však tehdy angažování kontroverzního trenéra zamítl. „A já byl tehdy na vedení svým způsobem pyšný. Jenže doba se posunula a Růžička je najednou v pořádku? Tomu nerozumím. Netuším, co se na tom kodexu změnilo,“ kroutí hlavou Ptáček, který společně s dalšími fanoušky klade hlavní vinu generálnímu manažerovi Pavlu Hynkovi (51).

Vyčítají mu, že jde proti fandům, a příchod Růžičky to prý jen potvrzuje. „Nenašli jsme společnou řeč. Ale žádný strom neroste do nebe. Generální manažeři se mění rychleji než fanoušci. Já fanouškem zůstávám, na tom se nic nezmění, ale na schůzi fanklubu nabídnu svou funkci a na nějakou dobu se stahuju z tribuny. Než skončí oba dva!“ dodal pro Blesk Ptáček na adresu Růžičky a Hynka.

Druhý jmenovaný nezvedal Blesku telefon. K Ptáčkově protestu se dle diskuzí připojí i další příznivci, dokáže si je »Růža« usmířit?