Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Věrný příznivec Slovanu v Budapešti: Fandil sám po 30 letech

Autor: tad

Byl to dost možná jediný světlý okamžik vyhroceného zápasu mezi Ferencvárošem a Slovanem Bratislava. Když odveta 2. předkola LM začínala, hosty vítal na trávníku jediný fanoušek: úplně přesně jako před 30 lety.

Když se Slovan s Ferencvárošem utkal v roce 1992, vztahy mezi Slovenskem a Maďarskem byly na bodu mrazu. V Bratislavě proti fanouškům budapešťského celku tvrdě zasáhla policie, na odvetu se shodou okolností do sektoru Slovanu dostal jediný fanoušek, 16letý Daniel Antošík.

Věrný fanda Slovanu nyní žije v Argentině, a když los svedl nesmiřitelné soky k sobě, ostatní příznivci se mu složili na letenku a na pár minut ho v sektoru nechali samotného. „Mám hroznou radost, že se mi ostatní složili na letenku a mohl jsem přiletět. Ještě větší radost mám ale z toho, že nás teď bylo v Budapešti víc,“ radoval se Antošík. Vyhrocený zápas (den předem chuligáni Ferencvároše napadli autobus s hráči Slovanu a na stadionu se vytasili s nacionalistickým transparentem »Ukradená země, ukradené symboly, žádná historie, je*at Slovensko!«) k jeho radosti Slovan vyhrál 2:1.

1992 - 16letý Daniel se jako jediný fanoušek Slovanu dostal na stadion v Budapešti.
1992 - 16letý Daniel se jako jediný fanoušek Slovanu dostal na stadion v Budapešti.