13. července 2022 • 22:32

Drama v LM: Weiss poslal Slovan dál gólem přímo z rohu, slaví i Češi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovanu Bratislava po velkém dramatu postoupili do 2. předkola Ligy mistrů. Slovenští šampioni na hřišti gruzínského Dinama Batumi v závěru prodloužení dvěma góly otočili skóre a zvítězili 2:1. Rozhodující branku vstřelil Vladimír Weiss mladší přímo z rohu.



Úvodní zápas v Bratislavě skončil 0:0. Za Slovan v odvetě od 67. minuty hrál záložník Jaromír Zmrhal, jeho český spoluhráč a obránce Jurij Medveděv šel ze hřiště ve 114. minutě.

V Batumi padly všechny tři góly až v prodloužení. V jeho první části poslal domácí do vedení Davitašvili, ale ve 115. minutě srovnal střídající Armén Barsegjan. V nastavení druhé části pak Slovanu zařídil postup kapitán Weiss, když střelou z rohového kopu nachytal špatně postaveného brankáře Kupatadzeho.

Bratislavské mužstvo se v další fázi kvalifikace utká s Ferencvárosem, který v Budapešti deklasoval Tobol Kostanaj 5:1. Dva góly vstřelil v roli náhradníka bývalý českobudějovický útočník Bassey. V prvním duelu v Kazachstánu branka nepadla.

Druhé předkolo LM si zahraje i čtvrtfinalista minulého ročníku Evropské konferenční ligy Bodö/Glimt. Norský tým v odvetě s Klaksvíkem málem promrhal solidní domácí náskok 3:0, když na Faerských ostrovech nečekaně prohrál 1:3.

Odvetná utkání 1. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Soligorsk (Běl.) - Maribor 0:2 (0:1), první zápas: 0:0, postoupil Maribor; KÍ Klaksvík (Faer. ostr.) - Bodö/Glimt (Nor.) 3:1 (2:0), první zápas: 0:3, postoupil Bodö/Glimt; Batumi - Slovan Bratislava 1:2 po prodl. (0:0, 0:0), první zápas: 0:0, postoupil Slovan; Ferencváros Budapešť - Tobol Kostanaj 5:1 (3:1), první zápas: 0:0, postoupil Ferencváros, CFR Kluž - Pjunik Jerevan 2:2 po prodl. (1:1, 1:0), na pen. 3:4, první zápas: 0:0, postoupil Pjunik; Linfield (Sev. Ir.) - The New Saints (Wal.) 2:0 po prodl. (1:0, 0:0), první zápas: 0:1, postoupil Linfield.

Slovan Bratislava v minulém ročníku oslavil slovenský titul
Slovan Bratislava v minulém ročníku oslavil slovenský titul

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud