20. července 2022 • 21:58

Boj o LM: senzační obrat Slovanu, Vaclíkovi sebral nulu gól v nastavení

Autor: ČTK, paš, inf
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdá se, že fotbalisté Slovanu Bratislava jsou experty na dramatické závěry. Do 2. předkola Ligy mistrů je poslal Vladimír Weiss mladší gólem přímo z rohu ve 123. minutě, ve středu v boji o prestižní soutěž vyhráli na půdě Ferencvárose 2:1 po senzačním obratu v posledních desti minutách. Český reprezentační brankář Tomáš Vaclík pak přišel až v nastavení o čisté konto a Olympiakos Pireus jen remizoval 1:1.



Slovenský mistr s českým obráncem Jurijem Medveděvem v sestavě prohrával s maďarským celkem od 70. minuty, kdy domácí poslal do vedení Zachariassen.

Slovan si ovšem nechal své gólové představení na posledních deset minut zápasu. V 81. a 86. minutě totiž utkání otočili Kašija s Barsegjanem.

Loňský účastník základní skupiny Ligy mistrů Tiraspol předčil domácí Maribor 9:1 na střely, gól ale na rozdíl od úvodního duelu Plzně proti HJK Helsinky (2:1) nepadl. Odvety jsou na programu příští týden.

Pokud Viktoria s Helsinkami vypadne, potká neúspěšný tým ze stejné dvojice ve 3. předkole Evropské ligy.

Kapitán Slovanu Juraj Kucka na zemi po střetu se soupeřem
Kapitán Slovanu Juraj Kucka na zemi po střetu se soupeřem

Branka nepadla ani v polské Lodži, kde kvůli konfliktu na Ukrajině hrálo Dynamo Kyjev domácí duel proti Fenerbahce. Obránce Filip Novák zůstal pouze na lavičce tureckého celku. Poražený z tohoto dvojutkání bude soupeřem Slovácka ve 3. předkole Evropské ligy.

Olympiakosu se výsledkově příliš nepovedla příprava, ve které se utkal i s pražskou Slavií (1:1), v prvním soutěžním utkání sezony to ale dlouho vypadalo na jeho úspěch.

Řecký šampion vedl od sedmé minuty po Zinckernagelově trefě, ve druhé minutě nastavení ale Haziza zády k brance nakopl z voleje míč a přehodil všechny hráče v pokutovém území včetně Vaclíka.

Úvodní utkání 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:
Maccabi Haifa - Olympiakos Pireus 1:1 (0:1), HJK Helsinky - Viktoria Plzeň 1:2 (0:1), Ferencváros Budapešť - Slovan Bratislava 1:2 (0:0), Maribor - Šeriff Tiraspol 0:0.

Nemistrovská část:
Dynamo Kyjev - Fenerbahce Istanbul (0:0).

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud