Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Vanessa Bryantová vyhrála soud kvůli fotografiím mrtvého Kobeho (†41): Vysoudila 400 milionů!

Autor: ptr

Velmi sledovaná kauza zná svůj verdikt. Vdova po zesnulé basketbalové hvězdě Kobe Bryantovi (†41) se dočká tučného odškodnění. Soud rozhodl, že Vanessa (40) trpěla a bude trpět vážnou emocionální újmou v důsledku fotografií z místa smrti jejího milovaného manžela. Ty pořídilo na mobilní telefony hned osm zástupců šerifa okresu Los Angeles.

Vanessa svou žalobu postavila na strachu z toho, že se fotografie z havárie vrtulníku jednoho dne objeví na veřejnosti. Desetičlenná porota nakonec rozhodla, že si Vanessa zaslouží odškodnění ve výši téměř 400 milionů korun. Velmi podobnou částku, jen o milion dolarů nižší, tedy v přepočtu cca 375 milionů korun dostal Chris Chester, který při nehodě přišel o dceru a manželku.

„Jsme vděční porotě a soudci, kteří nám dali spravedlivý soud,“ okomentoval rozhodnutí Chesterův právník Jerry Jackson pro TMZ.com. Verdikt byl vynesen proti oddělení šerifa LA County a oddělení hasičů LA County. Obžalovaní nejen že pořídili fotografie, ale sdíleli je s rodinou, přáteli a dokonce i neznámými lidmi v barech. Inkriminované obrázky měly dokonce kolovat na večírku, kterého se zúčastnili vrchní představitelé hasičů.

Právníci se hájili tím, že fotografie nikdy neunikly na veřejnost a byly smazány z dotyčných telefonů. Proto podle nich ani neexistoval důvod ke znepokojení z úniku. Během závěrečných řečí právník Chestera požadoval až 32,5 milionu dolarů. Právník Vanessy Bryantové nepožádal o konkrétní částku, jen požádal porotu, aby udělila, co je podle ní správné.

Celý soud trval dva týdny a byl tak nabitý grafickými popisy, že Vanessa pravidelně opouštěla ​​soudní síň s pláčem. Kobe a Gigi (†13) Bryantovi spolu se Sarah a Payton Chesterovými zahynuli s pěti dalšími spolucestujícími při havárii vrtulníku 26. ledna 2020. Ve středu by Kobe oslavil 44. narozeniny.

Vanessa Bryantová odchází od soudu.
Vanessa Bryantová odchází od soudu.