Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Juniory děsí rakovina! Další mladý český hokejista přiznal vážnou nemoc

Autor: Václav Baumann
  • Matěj Pinkas, Jan Lokajíček a Pvel Novák. Trojice hokejistů, která letos onemocnila rakovinou.

    Rakovina si nevybírá. Napadá oslabená těla, ale i mladé vrcholové sportovce v té nejlepší kondici. Matěj Pinkas (18) je už třetím českým hokejistou za krátkou dobu, který nemoc přiznal.

  • Jan Lokajíček (17) - Intimní boulička

    Brankář juniorských šampionů z Plzně si letos v březnu nahmatal bouličku na intimním místě. Vyšetření zprvu odkládal, protože nechtěl přijít o dobře rozjetou sezonu, ale rodiče mu jasně vysvětlili, že zdraví je přednější.

    A dobře udělali! V pražském Motole »Lokajdovi « řekli, že ho hned další den čeká operace, při níž pak objevili zhoubný nádor. „Pořád jsem doufal, že je to nějaká cysta. Byla to nejhorší zpráva, jakou jsem kdy dostal, už ten pocit nechci nikdy zažít,“ orosí se Lokajíček při vzpomínce. Poté následovala úspěšná dvouměsíční chemoterapie. „Už jsem vyléčený!“ září gólman, který od léta chytá na Spartě.

    S rakovinou musel bojovat také juniorský brankář Jan LokajíčekFoto ČTK/P. Paprskář

  • Pavel Novák (20) - Covidová náhoda

    Čekalo ho juniorské MS, s Minnesotou navíc v NHL podepsal nováčkovský kontrakt. Novákovi ale v červnu zhatila zářné plány rakovina. Lékaři ji přitom odhalili náhodou, to když ho klub po prodělaném covidu poslal na krevní testy. Tam se zjistily jisté nesrovnalosti, konkrétní problém se ale dozvěděl až po dlouhé sérii unavujících vyšetření a analýz.

    „Nakonec mi volal doktor z budějovické nemocnice, že to dopadlo dobře a mám Hodgkinův lymfom. Spousta lidí by čekala, že to bude velký šok, ale tohle byla ze všech možností ta nejlepší varianta,“ popisoval Novák pro hokej.cz. Měl pravdu, už na začátku října mohl prohlásit, že je zdravý!

    Křídelník Pavel Novák porazil rakovinu. Léčba ale byla náročnáFoto Profimedia.cz

  • Matěj Pinkas (18) - »Bude to boj!«

    Jako poslední z mladíků teď oznámil vážnou nemoc obránce reprezentační juniorky Pinkas. Ten odehrál poslední zápas na akci nároďáku koncem srpna, pak ale tiše zmizel ze sestavy extraligového Hradce. „Chtěl bych vám objasnit, co se se mnou v poslední době děje... Stejně jako Novkovi mi bylo diagnostikováno onkologické onemocnění,“ napsal na instagramu a sám Novák mu hned odpověděl, že »všechno bude dobrý«!

    „Operaci mám úspěšně za sebou, teď mě bohužel čeká chemoterapie. Bude to boj, ale věřím, že to zvládnu!“ hlásí Pinkas. Sílu mu k tomu dodává zdar jeho vyléčených hokejových parťáků.

    Pinkas nyní musí porazit rakovinuFoto profimedia.cz

  • Talentovaný hokejový obránce Pinkas bojuje s rakovinou
    Talentovaný hokejový obránce Pinkas bojuje s rakovinou

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###