Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Český exreprezentant Jaškin velebí ruské vrahy: Hašek za to tepe vládu!

Autor: rau, ptr
  • Dmitrij Jaškin jako kapitán Petrohradu ve vojensky laděných dresech s trofejí pro vítěze základní části KHL

    Jak hluboko je morální dno, už ví český hokejový reprezentant Dmitrij Jaškin (29). Tomu kdyby Rusové řekli „Skoč z okna“, tak skočí. Teď mu řekli: „Natoč video na podporu Rudé armády.“ A on ho natočil. Rád. Co na to říkají české osobnosti z hokejového a politického prostředí? To se dozvíte v našem přehledu.

  • Dominik Hašek

    Jako již tradičně nenechala tato problematika chladným legendárního gólmana Dominika Haška. Ten však nekritizoval přímo Jaškina, ale celý koncept práce v zemi, která iniciovala válku.

    „Je špatně, že náš občan (v tomto případě sportovec Jaškin) legálně pracuje v Rusku. Viním z toho (v 1.řadě) vládu ČR, poslance ČR a senátory ČR, že ani po 365 dnech války nebyli schopni připravit zákon, který zakazuje našim občanům pracovat v zemi nepřítele.

    Práce vytváří hodnoty. Hodnoty vytvořené v zemi nepřítele jsou používány proti nám a našim spojencům. V tomto případě (tedy státu) jsou využívány k válce, zabíjení a zločinům včetně genocidy na ukrajinských dětech.

    Pokud to naši zákonodárci myslí vážně s bezpečností našich občanů a našich spojenců, musí nás před tímto pro naši společnost nebezpečným jednáním chránit zákonem, který zakazuje práci našich občanů v zemi nepřítele. V tomto případě v Rusku.“

    Dominik HašekFoto Barbora Reichova / Sport
  • Alois Hadamczik

    Podle předsedy hokejového svazu Aloise Hadamczika se Jaškin rozhodl čistě za svou osobu.

    „Morálka je víc než sport a musíme si ji zachovat. Jako Česko podporujeme demokracii a chceme konec války na Ukrajině. Jsme zajedno s naší vládou a nebudeme akceptovat, že by naši hráči působící v KHL mohli reprezentovat," uvedl Hadamczik pro Sport.cz.

    Alois HadamczikFoto Pavel Mazáč / Sport
  • Robert Záruba

    Jasně se proti vzkazu ex-reprezentačního útočníka vymezil i komentátor Robert Záruba.

    „Všechno nejlepší k svátku obránců vlasti, řekl útočník Dmitrij Jaškin v tomhle spotu SKA, který oslavuje ovšem nikoli obránce, ale ruské agresory na Ukrajině. Tím jsou (i moje) spekulace uzavřeny a uzavřeny by měly zůstat i dveře kabiny národního týmu pro tohohle kluka. Bohužel. Děkuji.“

    Robert ZárubaFoto Česká televize
  • Jakub Koreis

    Velmi stručný byl známý glosátor a expert na hokejové prostředí Jakub Koreis. Bývalý extraligový útočník je velkým odpůrcem jakéhokoliv spojení s KHL a dal to jasně najevo.

    „Jaškin… Tohle je fakt dno totální.“

    Bývalý hokejový útočník Jakub KoreisFoto Barbora Reichová (Sport)
  • Tomáš Czernin

    Místopředseda Senátu Tomáš Czernin zavzpomínal na minulost a obdivuhodné gesto Věry Čáslavské. Právě na něm demonstroval absolutní nevhodnost toho, co provedl Dmitrij Jaškin.

    „Český hokejista Jaškin poděkoval ruské armádě a „obráncům vlasti“. Setkávám se s názorem, že sport a politika se „nemíchá“. Je to hloupost. Vzpomeňme na tiché gesto Věry Čáslavské, kterým se na OH v Mexiku vymezila proti okupaci vlasti v roce 1968. Každý má možnost volby.“

    Senátor Tomáš CzerninFoto Blesk:ROBERT KLEJCH / CNC Robert Klejch
  • Jiří Hrdina

    Dalším známým odpůrcem ruské agrese je hokejová legenda Jiří Hrdina. Ten sice nepřidal nějaké vlastní obsáhlé hodnocení, ale virtuálně podepsal jedno z mnoha, které se na sociálních sítích objevilo.

    „Jednou mužik, dycky mužik. Ten nejen, že už se nemá sklouznout za repre, ale ani v žádné tuzemské lize. Ať v tom zaslíbeném Mordoru zůstane na furt. Fakt odporná existence.“ Napsal jeden z uživatelů twitteru.

    „Souhlasím.“ Okomentoval to Hrdina jednoduše a přidal zvednutý palec.

    Legenda Sparty, mistr světa a trojnásobný vítěz Stanley Cupu Jiří HrdinaFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • Petr Svěcený

    Stejně jako drtivá většina ostatních doufá i moderátor a komentátor Petr Svěcený, že česká reprezentace už zůstane pro Jaškina navždy uzavřenou kapitolou.

    „Doufám, že Jaškin už je jen BÝVALÝ český reprezentant.“

    Petr SvěcenýFoto Sport/Barbora Reichová

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###