Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Odchovanec Baníku Lehnert (†24): V pátek ještě zářil na hřišti. Co se stalo pak?

Autor: sm

V pondělí odpoledne zasáhla českou fotbalovou scénu zpráva o úmrtí baníkovského odchovance Lukáše Lehnerta (†24), která mnohé šokovalo. Ještě v pátek se totiž proháněl po hřišti a pomohl svému klubu skolit Polanku 7:0. 

Smutnou zprávu o Lukášově odchodu oznámil v pondělí večer Baník, ve kterém hráč dříve působil. Krátce poté informaci zveřejnil i Hlučín, za který Lehnert ještě v pátek nastoupil a dokonce si v duelu s Polankou připsal gól.

„Velice smutná zpráva dnes v odpoledních hodinách dorazila do Hlučína, ve věku nedožitých 25 let v pondělí v ranních hodinách náhle zemřel náš hráč a kamarád Lukáš Lehnert. FC Hlučín vyjadřuje rodině a všem pozůstalým upřímnou soustrast. Odpočívej v pokoji, Lukáši,“ rozloučil se se svým hráčem klub ze Slezska.

S fotbalistou, který své první sportovní kroky dělal na hřišti v Kravařích se na sociálních sítích rozloučili také hlučínští fanoušci: „Nezapomenem. Navždy v našich srdcích,“ napsali k jeho fotografii.

V komentářích pak fanoušci i známí Lukáše kondolují rodině. Řadě fotbalových příznivců však stále vrtá hlavou, co strašného se muselo stát, když ještě v pátek vypadal Lehnert v nejlepší kondici. Důvod jeho úmrtí je ale minimálně prozatím stále neznámý...