Zdeněk Janda
28. února 2023 • 19:50

Ojedinělá show NHL v Karviné. V akci Pastrňák i hvězdy regionu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chcete se zapojit do soutěže a vyhrát dres Davida Pastrňáka? Vidět v akci někdejší hvězdy NHL? Podívat se na zápas Boston – Rangers? A třeba se i podívat, jak vaří mistr svého oboru? Tak v sobotu čtvrtého března v Karviné máte ideální příležitost. Česko totiž hostí historicky první Den hokeje, který spoluorganizuje NHL. „Chceme tím za podpory zámořské ligy oslavit hokej v Česku,“ hlásí Adam Šaffer, zástupce organizátora, jinak někdejší útočník, mistr extraligy se Slavií.



NHL se na skok objeví v Karviné. Ne, není to žádný výmysl. Nejslavnější hokejová liga světa totiž právě v tomhle městě ukáže svůj půvab v rámci NHL Hockey Day.

„Vstup je zadarmo, takže chceme pozvat co nejvíc fanoušků. Jak dospělých, tak dětí, program budeme mít pro všechny,“ láká je Šaffer z týmu českých organizátorů, kteří se mimo jiné pravidelně podílejí na NHL Global Series. Naposledy se v O2 aréně představili San Jose Sharks a Nashville Predators v čele s hvězdným útočníkem Tomášem Hertlem.

Třináctihodinový maraton plný soutěží, interaktivních prvků, při nichž si zájemci mohou vyzkoušet třeba přesnost nebo tvrdost střelby, startuje v deset hodin dopoledne na zimním stadionu v Karviné. Na akci se podílí i hokejový svaz.

Proč zrovna Karviná? „Je to region spojený s aktuálně největší hvězdou českého hokeje,“ připomíná Šaffer kanonýra Davida Pastrňáka, megastar z Bostonu.

Vrcholem Dne hokeje bude právě možnost sledování utkání Boston – Rangers na velkoplošné obrazovce, který v přímém přenosu odvysílá stanice Nova Sport. Zápasové studio bude přímo v Karviné, fanoušci potkají i Slavomíra Lenera, kouče zlatých hochů z Nagana a velkého experta na NHL.

Lidé určitě budou nejvíc hltat umění nejzářivější české hvězdy v NHL. Davida Pastrňáka, který pochází ze sousedního Havířova. „Je radost se na něj dívat. Umí neskutečné věci. A každý jeho zápas je zážitek,“ těší se Šaffer. V akci se objeví i další skvělý útočník Filip Chytil, zlínský patriot ve službách Rangers.

Česká lajna znovu v akci. V Seattlu se gólově prosadili Davidové Pastrňák i Krejčí, asistoval jim Pavel Zacha
Česká lajna znovu v akci. V Seattlu se gólově prosadili Davidové Pastrňák i Krejčí, asistoval jim Pavel Zacha

Během sledování utkání bude pro hokejové nadšence připravený bohatý program, mohou vyhrát zajímavé ceny.

Největším lákadlem je pochopitelně podepsaný dres právě českého kanonýra Bruins s číslem 88. Mezi výhrami budou rovněž dresy Davida Krejčího nebo Filipa Chytila.

Zájemci si budou moct vyzkoušet na vlastní kůži i to, jakou fyzičku musejí mít hráči, kteří chtějí projít draftem. Pořadatelé nachystali sérii testů, které v rámci Draft Combine absolvují budoucí hvězdy NHL.

„Mladí kluci i holky si mohou vyzkoušet, jak na tom jsou,“ popisuje Šaffer, jemuž příprava zabrala několik měsíců intenzivní práce.

A to není zdaleka všechno. Chystá se zápas československých veteránů proti All Stars výběru regionu! V akci tedy budou hvězdy jako Roman Polák, Martin Adamský, Jan Peterek, Ivo Prorok, Marek Ivan nebo Zbyněk Irgl. Co jméno, to místní hvězda.

Někdejší obránce Polák, jenž v NHL odkroutil přes 800 utkání, by měl být i jedním z expertů ve studiu stanice Nova Sport. Fanoušci ho tedy budou moct potkat a případně si s ním pořídit fotku. Při samotném exhibičním utkání by si rovněž měl zahrát…

Zajímavostí je i to, že si se slavnými postavami si zahraje také Miloslav Kučera, ředitel místního gymnázia. Což je hokejový nadšenec. I celá škola má k tomu národnímu sportu velmi blízko, už několik desítek let v ní mají tradici, že učitelský sbor nastupuje proti maturantům!

I to je další důkaz, že si právě Karviná zaslouží, aby se premiérový Den hokeje ukázal právě tam. Výběr regionu povede Vladimír Vůjtek, jeden z nejuznávanějších koučů posledních dvou dekád. Na střídačku veteránů národního týmu se postaví dvě slavné postavy z historie.

Jan Gusta Havel a Milan Nový, nejlepší střelec v historii československého hokeje. V Karviné nebude chybět ani Jaroslav Pouzar, trojnásobný vítěz Stanley Cupu.

Připravený je také online trenérský seminář, na němž se podílí hokejový svaz. Vystoupí mimo jiné Ken Hitchcock, jeden z nejúspěšnějších koučů v historii NHL.

A spousta dalších doprovodných akcí, včetně kulinářské show.

Kdo dorazí, nudit se nebude! A co víc, vstup je zadarmo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud