Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Napadení ruské hvězdy Šveda: Útočil synek z prominentní rodiny!

Autor: sm

Ruskem před pár dny otřáslo napadení tamní basketbalové hvězdy Alexeje Šveda (34). Zatímco byl hráč CSKA propuštěn z nemocnice, policie značně postoupila s vyšetřováním šíleného incidentu a dosavadní informace jsou poměrně překvapující. Na Šveda totiž zaútočila dost zvláštní skupinka lidí!

Večeře v jedné z moskevských restaurací se pro Alexeje Šveda zvrtla v dost traumatický zážitek. Při odchodu z podniku na něj totiž zaútočila skupina mužů, kteří mu způsobili těžké zranění hlavy. Záchranáři Rusa převezli z místa útoků do nemocnice, odkud jej lékaři podle všech informací propustili přibližně 9. května.

Podle videa, které z domova nahrál svým spoluhráčům je ale zřejmé, že bez fixačního límce se ruský reprezentant stále ještě neobejde.

Moskevská policie mezitím informovala o postupu při vyšetřování celé události. Hned druhý den zadrželi muži zákona tři podezřelé z napadení. Gleba Pisareva (19), Kňaze Amiraslanova (20) a Ramzina Amiraslanova (17), který patří mezi studenty Britské vysoké škole designu. Nejmladšího útočníka bude u soudu zastupovat kvůli nízkému věku jeho otec, jenž patří mezi významné podnikatele v Azerbajdžánu a v ruské metropoli se zabývá obchodem se zdravotnickou technikou.

Do rvačky se měl údajně zapojit také Ramzinův řidič Jusuf Mirašurov, který měl Švedovi způsobit právě ta nejvážnější zranění. Nikdo z útočníků se k činu doposud nepřiznal, přičemž podle ruských médií se doznání k útoku čekalo minimálně právě u šoféra. Mirašurova údajně dopadla policie na žukovském letišti ve chvíli, kdy se pokoušel opustit Rusko. O samotném motivu útoku prozatím policie neinformovala.

Alexej Šved byl propuštěn z nemocnice
Alexej Šved byl propuštěn z nemocnice