Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Obvinění ze špionáže: Otec světové jedničky měl natáčet Djokovičův trénink!

Autor: OB

Spousta tenisových fanoušků by si přála vědět, jaký klíč k úspěchu má Novak Djokovič (36). Mezi ně se přidal i otec Carlose Alcaraze (20), který byl spatřen, jak na mobil natáčí trénink hvězdného Srba. To se nelíbí jeho týmu, který si na chování bývalého tenisty stěžoval.

Před letošním Wimbledonem se většina tenisových expertů shodovala, že se ve finále potkají právě tito dva. To si přejí i fanoušci, prahnoucí po střetnutí světové jedničky se světovou dvojkou, kteří se navíc na kurtu ještě nikdy nepotkali. Nyní se o nich však píše v jiné souvislosti.

Televizní stanice B92 uvedla, že byl při Srbově tréninku na tribunách spatřen celý realizační tým Carlose Alcaraze. Dále měl jeho otec natáčet probíhající trénink, aby se hvězdný Španěl mohl z pořízených materiálů na potenciální zápas připravit.  

Novak Djokovič, který své tréninky bere skoro stejně vážně, jako soutěžní utkání si na své soukromí dává velký pozor. Sedminásobný vítěz nejprestižnějšího turnaje si na celou situaci postěžoval médiím. „V této situaci jsme všichni. Okolnosti nedovolují na tréninku žádné soukromí, i když bych si ho samozřejmě přál víc," cituje portál B92 vítěze třiadvaceti Grandslamů.

„Faktem je, že na tréninku nejste úplně uvolněný. Víte, že jsou tam vaši soupeři, víte, že vám každý kouká přes rameno, co se děje, na čem pracujete. Každý úder je měřený a zanalyzovaný,“ pokračoval srbský svéráz.

Vítěz US Open z roku 2022 však svého otce brání. „Je to obrovský tenisový fanoušek. Nesleduje jen mě, ale i ostatní skvělé tenisty. Je tedy velmi pravděpodobné, že si pro sebe natáčel i jednoho z nejlepších tenistů historie,“ vyjádřil se k dané situaci Alcaraz.

Dále také řekl, že žádná další videa nepotřebuje. „Materiálů s Novakem mám spoustu. Nemyslím si, že by to pro mě teď byla výhoda."

Úder Novaka Djokoviče v průběhu prvního kola Wimbledonu
Úder Novaka Djokoviče v průběhu prvního kola Wimbledonu