Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tady bude trávit »důchod« legendární cyklista Sagan: Luxusní byt v Monaku i honosný zámek!

Autor: pl

Hotovo, dobojováno, odježděno. Slovenský cyklista Peter Sagan (33) zažil prvního říjnového dne svou derniéru, čímž završil úspěšnou kariéru, během které si přišel na desítky milionů. Za pořádný balík si pořídil nejednu luxusní nemovitost. Kde si bude užívat svůj sportovní důchod?

Na začátku své úctyhodné sportovní cesty začínal cyklista Peter Sagan s platem, který je v porovnání se současností nic. To ostatně potvrdil i jeho bývalý manažer Jozef Korbel. „Peťa ji podepsal na deset měsíců. Vydělat si měl dohromady 244 600 korun. Na měsíc měl tedy 24 460 korun,“ citoval ho web Šport24.sk.

V současné době je ale realita naprosto jiná. Díky své píli se ze Sagana stal jeden z nejlépe placených cyklistů na světě. V nejlepších letech si ročně přišel na necelých 150 milionů korun! S takovým balíkem si člověk může dovolit to nejluxusnější bydlení. Jako například majestátní byt v Monaku, který žilinský rodák vlastní. Součástí jsou čtyři pokoje a terasa s výhledem na Středozemní moře. Odhaduje se, že za monacký byt zaplatil Sagan něco mezi 216 – 270 miliony korun. Není to ale jeho jediná přepychová nemovitost.

Luxusní hotel

Ve svém rodném městě koupil sídlo připomínající zámek, které se rozhodl zrekonstruovat a přeměnit ho na luxusní hotel. Samotný objekt zabírá 959 metrů čtverečních a celkově má užitnou plochu kolem 2 500 metrů čtverečních. Co je součástí tohoto panství? Tak třeba vnitřní bazén, velká garáž nebo hned několik venkovních teras. Samozřejmostí je také velké množství pokojů. Celý pozemek o rozloze 8 000 metrů čtverečních je pak oplocen před nezvanými hosty. Celkově měl za nemovitost vysolit přes 80 milionů korun.

Kromě toho má ale Sagan v Žilině i svůj soukromý dům, jehož součástí není pouze terasa a několik balkonů, ale také prostorná zahrada, kde může během sportovní důchodu relaxovat. Je tedy jasné, že cyklistická ikona ze sousední země si život umí užívat naplno.

Dům, který Peter Sagan vlastní v Žilině
Dům, který Peter Sagan vlastní v Žilině