Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jordánovo trápení ve Finsku: Fanoušci ho mají za nejhorší přestup sezóny!

Autor: OB

Před začátkem tohoto ročníku se Michal Jordán (33) rozloučil se švýcarskou ligou a společně s rodinou se přesunul na sever Evropy. Do Finska se český obránce těšil a kromě skvělých podmínek v klubu pěl ódy také na tamní práci s mládeží. Start hlavní části mu však podle představ rozhodně nevychází a fanoušci s ním moc slitování nemají...

Ačkoliv se ve finské nejvyšší soutěži odehrálo teprve devět kol, nespokojené ohlasy se směrem k Michalu Jordánovi valí ze všech stran. Rodák ze Zlína si zatím v dresu Pelicans do statistik nepřipsal ani bod a na rozdíl od Petra Kodýtka, kterého tamní média vidí jako velmi příjemné překvapení, je řazen mezi nejhorší příchody sezóny.

„Michal Jordán byl pro Pelicans brán jako sázka na jistotu, prověřená osobnost do obrany a příkladný lídr. Zatím se ale český hráč jeví přesně opačně. Dosud se prezentuje jako velké fiasko,“ píše Suvinen z finského deníku Ilta Sanomat.

Ve špatné formě však není pouze Jordán. Tým sídlící ve městě Lahti, který je úřadujícím vicemistrem finské ligy, se momentálně nachází na dvanáctém místě tabulky, které nezajišťuje účast v play-off. Přitom absence ve vyřazovací části by byla pro skupinu vedenou Tommim Niemelem obrovský neúspěch.

Jedné statistice však Jordán přeci jen vévodí. S padesáti trestnými minutami je z daleka nejtrestanějším hráčem a toto negativní prvenství podtrhnul také dvěma tresty do konce utkání. Trpělivost s ním došla také disciplinární komisi, která jeho poslední přešlap ohodnotila stopkou na tři zápasy.

„Podruhé během sezony dostal trest do konce utkání, když hráče týmu Sport z pomsty udeřil do hlavy. Výsledkem byl třízápasový distanc,“ rozepsal se o českém reprezentantovi Sasha Huttunen z Ilta Sanomat.

Michal Jordán na tréninku české reprezentace v Plzni
Michal Jordán na tréninku české reprezentace v Plzni