Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Česká basketbalistka Březinová si oddechla: Vytoužený návrat domů z Izraele!

Autor: pl, ČTK

Konečně se dočkala! Renáta Březinová (33), česká basketbalistka, která uvízla ve válkou postižené Izraeli, konečně odletěla do rodné země. Sama radostný okamžik zveřejnila na sociální síti.

Konec dobrý, všechno dobré. Kvůli válce, kterou teroristická organizace Hamás rozpoutala minulý týden, se česká basketbalistka Renáta Březinová bála o svůj život. Nyní už je ale zpátky v tuzemsku, kam dorazila v noci z 11. na 12. října. S radostným okamžikem se svým sledujícím na instagramu pochlubila ještě předtím, než se letadlo odlepilo od země.

„V letadle domů. Jeden z nejlepších dnů na světě. Děkuji!" napsala Březinová ke snímku křídla s českou vlajkou. Uzavřelo se tak několikadenní drama, kdy sama někdejší kapitánka české reprezentace se obávala, co bude dál.

„Jsem šťastná, unavená, vyčerpaná," řekla Březinová po příletu na vojenském letišti v pražských Kbelích serveru iDNES.cz. „Jsem ráda, že jsem doma. Izraelci jsou na to zvyklí, děje se to tam často. I spoluhráčky mě uklidňovaly, že je to v pohodě, ale když létají rakety a schováváte se v krytu, v pohodě to není. Největší strach jsem měla, abych se dostala domů," uvedla basketbalistka.

Březinová přitom přišla do Izraele teprve před dvěma týdny jako nová posila celku Elitzur Ramla. Z nového angažmá se ale radovala pouhé dva týdny. Minulý víkend totiž na Izrael zaútočila palestinská organizace Hamás, která pozabíjela stovky civilistů. Sama pivotka neskrývala na sociálních sítích bezmoc. „Nemáte někdo soukromé letadlo, co by mě dostalo z Tel Avivu, prosím? Když naše vláda na nás s...! Protože všechny lety se ruší nebo jsou plný. Chci domů.“ Po strastech s odletem už je ale naštěstí doma a v bezpečí. 

Konec dobrý, všechno dobré. Basketbalistka Renáta Březinová je zpět v rodné zemi
Konec dobrý, všechno dobré. Basketbalistka Renáta Březinová je zpět v rodné zemi