Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šafářová se rve na turnaji legend: Překvapivý krok zraněného Plekance!

Autor: OB

Pětinásobná grandslamová vítězka Lucie Šafářová (36) odcestovala do Lucemburska na turnaj bývalých hráček, kde jí kromě trofeje může k vítězství motivovat také pěkná finanční odměna. Po boku jí bude stát také manžel Tomáš Plekanec (40), který kvůli zranění nemůže bojovat za kladenské Rytíře.

Tento týden se v hlavním městě Lucemburska koná Luxembourg Ladies Tennis Masters, na kterém se utká osm bývalých tenistek. Mezi účastnicemi je také česká legenda Lucie Šafářová, která bude s ostatními hráčkami soupeřit o odměnu přesahující milion korun.

Hned po příletu si byla česká tenistka »zapinkat« s bývalou světovou jedničkou Kim Clijstersovou, která se turnaje zúčastní také. „Trošku se rozehřát,“ napsal k videu tanečník Joachim Llambi, který je moderátorem celé akce.

Poté se konal zahajovací ceremoniál, na kterém všechny tenistky dostaly květiny, a s každou z nich byl udělán krátký rozhovor.

„Kariéru jsem ukončila v roce 2019 a od té doby se mi narodily dvě děti, takže to byly náročné čtyři roky. Jsem ale ráda, že se opět mohu zúčastnit nějakého turnaje, protože poslední dobou jsem hrála pouze s manželem,“ vtipkovala na pódiu dvojnásobná maminka.

Na něm poté tenistky vystřídala zpěvačka Patricia Kelly, ze světoznámé kapely The Kelly Family, která měla na zahajovacím ceremoniálu krátké vystoupení a Lucie Šafářová z něj byla nadšená. „Kdo z vás je poslouchal? Já ano! A tahle píseň byla v dětství má nejoblíbenější,“ napsala k videu, na kterém Patricia zpívá.

Celý večer jí zpříjemňoval také manžel Tomáš Plekanec, který si kvůli zranění musí nějakou dobu od hokeje odpočinout. Proto také neváhal a svou manželku letěl do Lucemburska podpořit. A Lucka to náležitě ocenila: "A někdy ta zranění mají i svá pozitiva," napsala se zamilovaným smajlíkem ke společnému selfíčku.

Jestli si ale někdo myslel, že »Pleky« bude sedět na zadku, tak se šeredně mýlil. Při manželčině tréninku totiž vedle kurtu makal na rotopedu a to v takovém tempu, za který by se nestyděl ani člověk bez zdravotních problémů.

Účastnice turnaje v Lucembursku (Lucie třetí z leva)
Účastnice turnaje v Lucembursku (Lucie třetí z leva)