Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Obrovské neštěstí ve fotbalovém světě: Tragická smrt talenta (†14) Dortmundu!

Autor: pl

Za svou více než stoletou existenci dosáhl fotbalový klub Borussia Dortmund spousty úspěchů, které doprovázely přívaly radosti. Nyní se ale zástupci německého giganta ponořili do smutku. V pouhých čtrnácti letech totiž tragicky zemřel jeden z jejich talentovaných fotbalistů! Co přesně se stalo?

O zdrcující události informovali zástupci fotbalového Dortmundu na sociální síti koncem minulého týdne. „Klub Borussia Dortmund truchlí nad ztrátou čtrnáctiletého hráče našeho mládežnického týmu,“ stojí na úvod prohlášení. Podle bundesligového mančaftu všechno začalo o víkendu 11. a 12. listopadu, kdy mladík, jehož totožnost klub z úcty k jeho rodině nezveřejnil, utrpěl během srážky tak vážné zranění, že byl ihned převezen do nemocnice.

V ní o několik dní později svému zranění podlehl. „Celá dortmundská fotbalová rodina je šokována a hluboce zarmoucena. V myšlenkách jsme s rodinou a všemi příbuznými,“ doplnili zástupci klubu na sociální síti X, dříve twitteru.

Tragické úmrtí šokovalo nejen samotný klub, ale také jeho příznivce. „Odpočívej v pokoji. Hodně sil všem příbuzným,“ napsal jeden z uživatelů pod příspěvek. „Neskutečně hrozná zpráva. Přeji příbuzným, ať se drží,“ podotkl další. Místo zářivé budoucnosti tak mladík našel na pažitu smrt. Tato rána se bude zacelovat jen velmi těžko.

Nejen vedení, ale i fanoušky a hráče Borussie Dortmund postihla obrovská tragédie
Nejen vedení, ale i fanoušky a hráče Borussie Dortmund postihla obrovská tragédie