Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Fotbalový exreprezentant Hloušek, který v sázení utopil desítky milionů: Rodiče přišli o barák!

Autor: Václav Baumann

V kádru nároďáku se držel osm let, válel v německé bundeslize, zlaťáky sbíral i v Polsku. Přesto fotbalista Adam Hloušek (34) vinou sportovního sázení přišel na buben. A jeho rodiče o dům, kde žili!

Měl obrovský potenciál, vždyť byl také v roce 2009 vyhlášen největším českým talentem. Rozjetou kariéru mu však hatila opakovaná zranění kolene. Ale nakonec ho dohnal hazard!

Hlouška měl totiž pohltit svět internetových sázek, kde roztáčel lehce vydělané miliony. Když prachy začaly docházet, začal oslovovat kamarády v týmové kabině. „Splatím ti to po další výplatě, vždyť víš, kolik beru,“ říkal jim. Tahle spirála se ovšem nedala ukočírovat a nakonec vyústila v dluh oficiálně dosahující 30 milionů korun. Reálně ale prošustroval daleko víc, mnoho fotbalistů (o kterých redakce ví) se totiž stydělo pohledávky veřejně přiznat...

Zaručil se

Kdo však rozhodně neotálel, byl bývalý Hlouškův spoluhráč ze Slavie i reprezentace Ondřej Čelůstka (34), který se už několik let domáhá vrácení sedmimilionové půjčky. Oproti ostatním věřitelům má ovšem »Čelda« velkou výhodu, Hloušek totiž tuhle ohromnou půjčku zaručil barákem v severočeských Semilech, kde vyrůstal a kde dodnes bydlí jeho rodiče!

Ti teď přijdou o střechu nad hlavou. „Insolvenční správce navrhuje vydat ke zpeněžení pozemek se stavbou v katastrálním území Semily," stojí ve zprávě o oddlužení, kterou nyní soud schválil.

Vykopne je Čelůstka?

Když si něco půjčíš, tak to musíš vrátit! Tímhle heslem se evidentně řídí Ondřej Čelůstka, který své peníze po Adamu Hlouškovi vymáhá nekompromisně přes právníky.

Hloušek mu do dnešního dne ze 7,2 milionu vrátil necelých 600 tisíc korun. A tak následovala exekuce na dům v Semilech, kterým zadlužený fotbalista ručil! K ní ale už nedošlo, neboť jen pár dní před dražbou Hloušek veřejně zažádal o oddlužení. Jak se ovšem zdá, barák a rodiče v něm stejně nezachránil. Jejich osud má teď v rukou sám Čelůstka!

„Pohledávka zajištěného věřitele se uspokojuje pouze z výtěžku zpeněžení předmětu zajištění, požádá-li o to zajištěný věřitel,“ usnesl ve věci krajský soud. Buď tedy »Čelda« nechá dům prodat, nebo bude lidumil, ale neuvidí ani korunu... Blesk se zkoušel obránce, který momentálně kope druhou tureckou ligu za Bodrumspor, na postoj zeptat, Čelůstka však neodpověděl.

Hloušek se vykopal až do nároďáku, teď je ale bez peněz. Dům v Semilech má být navíc zpeněžen
Hloušek se vykopal až do nároďáku, teď je ale bez peněz. Dům v Semilech má být navíc zpeněžen