Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Za milion k sultánovi? Extrenér fotbalového nároďáku Jaroslav Šilhavý je na cestě do Ománu

Autor: nem

Od 20. listopadu, kdy dal, otrávený kritikou, vale českému výkvětu louskal ve vilce na Štiříně buráky. Na to ovšem činorodého kouče Jaroslava Šilhavého (62) neužije. Je na cestě do Ománu!

S exotikou koketoval už na sklonku roku 2021. Tehdy přiletělo laso z movitého egyptského klubu Al-Ahlí, ale Šilhavý ho odmrštil s vysvětlením: „Reprezentaci jsem vždycky stavěl nejvýš.“ Tentokrát, coby trenér na výminku, podle kuloárů kývnul nároďáku v zemi sultána Hajsáma bin Tárika Saída. »Ománské dýky«, jak se tamnímu fotbalovému výběru přezdívá, po totálním fiasku na mistrovství Asie popravily chorvatského lodivoda Branka Ivankoviče (69), takže stezka na pobřeží Arabského moře je vydlážděná.

Dvojnásobek

K týmu, který je na žebříčku FIFA na 74. příčce (Česku patří 39. místo), ji Šilhavému dláždí český agent s kořeny v Libanonu Feras Ali. Ten portálu iSport.cz řekl: „O Jaroslava Šilhavého se Omán zajímá. Definitivně jasno bude na začátku února.“ Tamtamy ovšem hlásí, že už si Šilhavý s činovníky v metropoli Mascatu na všechno plácnul.

Tedy i na gáži. Pokud zdědí tu po Ivankovičovi, bude brát měsíčně cirka 1,1 milionu korun. Čili zhruba dvojnásobek toho, co dostával na Strahově od FAČR. Asistenta mu má dělat, stejně jako u tuzemského áčka, Jiří Chytrý.

Našinci v exotice

trenér země
Milan Máčala (80) SAE, Kuvajt, Saúdská Arábie, Omán, Bahrajn
Dušan Uhrin st. (80) Saúdská Arábie, Gruzie, Izrael, Kuvajt
Ivan Hašek (60) SAE, Saúdská Arábie, Libanon
Miroslav Soukup (58) Egypt, Jemen, Bahrajn
Karel Jarolím (67) Saúdská Arábie, SAE
František Straka (65) Austrálie, Egypt
Miroslav Janů (†53) Kuvajt, Indonésie
Jozef Chovanec (63) SAE