29. ledna 2024 • 12:05

Nová štace pro Šilhavého v Asii. Agent: Česká trenérská škola tam má zvuk

Vstoupit do diskuse
52
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadá to, že Jaroslav Šilhavý bez práce dlouho nezůstane. Na podmínkách je domluvený v Ománu, kde by se měl stát hlavním trenérem reprezentace. V uplynulých dnech byl přímo v Maskatu, kde o nabídce rokoval s klíčovými personami tamního fotbalového svazu. Podle informací deníku Sport a webu iSport.cz je s detaily smlouvy spokojený a měl by na novou štaci kývnout. S sebou by si měl vzít i dva kumpány, s kterými spolupracoval u českého národního týmu.



Dvacátého listopadu Česko porazilo Moldavsko 3:0 a na poslední chvíli si zajistilo postup na mistrovství Evropy. Pár minut po posledním hvizdu se před televizní kamery postavil Jaroslav Šilhavý a oznámil, že společně s celým realizačním týmem, včetně manažera Tomáše Pešíra, rezignuje na post reprezentačního kouče.

V závěru pětiletého angažmá byl Šilhavý pod silnou vlnou mediální kritiky. Mužstvu se nedařilo herně ani výsledkově, v týmu byly vážné rozpory, někteří trenérský štáb nerespektovali a vše vyvrcholilo návštěvou tria hráčů na olomoucké diskotéce Belmondo dva dny před klíčovým střetem s Moldavskem.

Po rezignaci se Šilhavý ukryl do ústraní, neposkytoval žádné rozhovory a čekal na odpovídající nabídku. Zdá se, že konečně dorazila. Omán před pár dny nezvládl Asijský pohár, vypadl už v základní skupině, což odnesl chorvatský trenér Branko Ivankovič.

Pro Šilhavého se tak otevřelo zajímavé okno. Podle informací redakce se v minulých dnech přímo v Ománu potkal s představiteli svazu. K definitivní dohodě by mělo dojít v dalších dnech. Na novou štaci by neměl Šilhavý odcestovat sám, sebou by měl vzít další věrné parťáky z národního týmu. Asistentem by se měl stát Jiří Chytrý a kondičním trenérem Pavel Čvančara.

Feras Ali, český manažer libanonského původu, který stojí za angažmá českých trenérů na Blízkém či Středním východě, ale třeba i hráčů v Indonésii, zprávy o Šilhavého novém angažmá v této chvíli nepotvrdil. „Zatím je to spekulace. Trenér Ománu Branko Ivankovič má smlouvu do konce měsíce a probíhala jednání o jejím případném prodloužení,“ řekl na dotaz serveru iSport.cz. 

Ali zastupuje právě chorvatského kouče, pro Šilhavého už v minulosti zprostředkovával nabídku egyptského velkoklubu Al Ahly. Jeho nástupci Ivanu Haškovi zase domlouval štaci u libanonského národního týmu. „O Jaroslava Šilhavého se Omán zajímá, česká trenérská škola je v této zemi uznávaná. Definitivně jasno ohledně kouče ománské reprezentace bude na začátku února,“ dodal.  

Reprezentaci Ománu před třiadvaceti lety už český kouč vedl. V letech 2001-04 byl hlavním trenérem Milan Máčala.

Vstoupit do diskuse
52

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud