Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Jágrův nečekaný tah: Opět se vrací do Pittsburghu! Cestu podnikne s mladou hvězdou

Autor: ČTK, pl

Hokejová legenda Jaromír Jágr (52) prožívá hořkosladké období. Před dvěma týdny mu v Pittsburghu, kde strávil 11 let, vyřadili jeho proslulou osmašedesátku. Zároveň ale jeho Kladno čeká opět baráž, ve které budou Rytíři bojovat o udržení v nejvyšší soutěži. Jedno výrazné pozitivum by se ale ve středočeském mančaftu našlo. Konkrétně mladý bek Jiří Ticháček (21). Za skvělé výkony mu Jágr přichystal parádní překvapení.

Hokejový obránce Jiří Ticháček dostal od majitele kladenského klubu Jaromíra Jágra speciální dárek v podobě týdenní cesty do Pittsburghu. Legendární útočník a ikona Penguins ocenil nejproduktivnějšího hráče Rytířů společně s partnerem klubu za životní sezonu. Navíc navrhl, aby mu jedenadvacetiletý Ticháček začal tykat.

„Pamatuješ si, jak jsem se tě před dvěma dny ptal, co budeš dělat? My jsme přemýšleli, jaký dárek ti dáme za tu skvělou sezonu, co jsi měl. Domluvili jsme se, že ti věnujeme zájezd, jak to nazýváme, do Pittsburghu, ale není to zájezd. Já chci, aby ses podíval na tréninky, a uvidíš jeden zápas proti Edmontonu," řekl Jágr ve videu, které zveřejnil na svém instagramu.

Pojedu tam s tebou

Talentovaný obránce, který se v aktuální sezoně prosadil i do reprezentace, bude mít možnost setkat se i s bývalým Jágrovým spoluhráčem a největší legendou Pittsburghu Mariem Lemieuxem. „Já tam pojedu s tebou, abys ses neztratil," dodal dvaapadesátiletý Jágr a zároveň Ticháčkovi nabídl tykání. „Takže odteď, jo," smál se Jágr.

Ticháček v této sezoně nasbíral v 52 zápasech základní části 43 kanadských bodů za třináct branek a 30 asistencí. „Je to neskutečné, uvidím poprvé NHL. Těším se, je to husté," řekl viditelně překvapený Ticháček, kterého s Kladnem v dubnu čeká baráž o udržení v extralize.

Má Ticháček na NHL?

Podle Jágra má cesta sloužit i jako motivace do další kariéry. „Abys věděl, kde končí tvoje cesta," řekl Ticháčkovi slavný útočník. „Jestli má na NHL? Stoprocentně," prohlásil Jágr, který v NHL včetně play off odehrál 1941 zápasů, je nejproduktivnějším Evropanem v historii soutěže a dvakrát získal Stanley Cup.

Ticháček nebyl draftovaný, zájem o jeho služby ze strany klubů NHL ale podle všeho je. „Zájem o Jirku je z celé Evropy. Neuniká však ani pozornosti týmů z NHL. Nicméně Jirka má smlouvu v Kladně i na příští sezonu a jakékoliv jiné angažmá než z NHL musí Rytíři odsouhlasit," řekl hráčův zástupce Michal Sivek pro idnes.cz.

Ticháček poletí s Jágrem do Pittsburghu
Ticháček poletí s Jágrem do Pittsburghu