Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Oběť rasistické urážky kouče Rady: Pořád jsme kamarádi!

Autor: mib

Na Velký pátek se prý otevíraly hory skrývající poklady. Potrestanému trenérskému bouřlivákovi Petru Radovi (65) stačil v kopané menší velikonoční zázrak: Mohl stát u lajny!

Kouči pražské Dukly vylétl z pusy vskutku »poklad«, když brněnského trenéra Tomáše Polácha (47) časoval při vzájemném střetnutí na začátku března rasistickým výrokem »zoufalče cikánskej«. Vyfasoval osmiměsíční zákaz činnosti a pokutu 80 tisíc korun.

Jenže kvůli administrativním průtahům odvolací komise ještě může pracovat: V Jihlavě dovedl svůj druholigový tým k vítězství 2:1. „Jsem psychicky dost vyčerpaný. Tlak byl na mě hodně silný,“ citoval Radu deník Sport. „Ale nestěžuju si, nikdy jsem nebrečel.“ 

Podpora z Julisky

Bývalého reprezentanta podporuje i jeho oddíl z Julisky. A co Polách, jenž nemá po prohře s béčkem Sparty (2:3) jistou pozici ve Zbrojovce? „Výši trestu mně nepřísluší hodnotit. Známe se spolu dlouho a tato událost náš dobrý vztah nijak nezměnila,“ odvětila oběť. Že by to byla rada pro orgány FAČR, polehčující okolnost pro neurvalce Radu?

Na začátku března Rada rasisticky urazil Tomáše Polácha
Na začátku března Rada rasisticky urazil Tomáše Polácha