18. února 2021 • 20:37

Pokuta 20 tisíc korun za jedno z největších dramat korejského League of Legends

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příběh Griffin v roce 2019 byla jedna velká tragédie. Tým, který dlouhou dobu vypadal jako favorit na vítězství Worlds, se rozpadl. Celá sága je podle všeho dnešním dnem u konce. Výsledek? Pokuta ve výši jeden milion jihokorejských wonů (20 tisíc korun).



Jde o jeden z nejsmutnějších příběhů v historii profesionálního League of Legends. Griffin měli všechno. Potenciál, skvělý příběh a fanbase, kterou se mohlo chlubit jen několik korejských celků. Celý svět čekal na to, co Griffin předvedou na největším turnaji světa.

Jenže dva týdny před začátkem soutěže přišla šokující zpráva. Kim „cvMax“ Dae-ho u týmu končí. Kouč, který měl obrovský podíl na tom, kam se korejská skvadra za dva roky posunula, byl pryč.

Chvilí se nic nedělo, byl klid, Griffin zvítězili ve své skupině, kde přehráli i silné G2 Esports. Bývalý trenér jim mezitím fandil z pohodlí domova, neskrýval svou náklonost. Jenže pak šlo vše od desíti pěti.

Sword vs. cvMax, sága se zdá být u konceFoto Inven

Toplaner Choi „Sword“ Sung-won a ADC Park „Viper“ Do-hyeon opakovaně ve svých rozhovorech mířili vzkazy na svého ex-kouče a prosili jej, aby přestal lhát o dění v týmu.

Ten si nenechal podobné výlevy líbit. Dal jasně najevo, že z týmu neodešel dobrovolně, nýbrž byl vyhozen, za což podle jeho slov mohl především Sword. Tím začala smršť obvinění z obou stran, ze kterých vyšel nejhůř právě ex-trenér Griffin cvMax.

Ten podle tvrzení již zmíněného toplanera svým hráčům hrubě nadával a fyzicky je napadal. Něco, co v Koreji není nic neobvyklého. Nejzvláštnější na celém incidentu je to, že žádný z ostatních hráčů toto chování nepoznal a neviděl ani fyzické napadání mířené na Sworda. I přesto byl korejský kouč v prosinci zabanován na pět měsíců a nyní mu byla udělena pokuta ve výši 20 tisíc korun. Otázkou je, zda oprávněně...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud