25. května 2022 • 12:45

Skupiny na IEM Dallas 2022 jsou rozlosovány. Na koho narazí frozen a jeho MOUZ?

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Organizátoři Intel Extreme Masters (IEM) v texaském Dallasu odkryli rozložení dvou osmičlenných skupin. Venku už je i rozpis prvních zápasů. Těšit se můžeme třeba na duel dvou brazilských organizací - FURIA vs. Imperial. Chuť z nepodařeného Majoru v Antverpách si zas budou chtít spravit Astralis a Vitality. Na turnaj vyráží také David "frozen" Čerňanský. Jeho MOUZ čeká zahajovací duel se semifinalistou PGL Majoru.



Šestnáctka účastníků turnaje v Dallasu se nedávno ještě aktualizovala. Vypadly totiž týmy Entropiq a NAVI - jejich ruští hráči nedostali od Spojených států víza a tak IEM na poslední chvíli šáhl po náhradnících. Těmi se staly německý tým BIG a Movistar Riders. 

Skupina A

Největším favoritem skupiny A je samozřejmě FaZe Clan. Ten si letos vydobyl zpět po dlouhé odmlce trůn světového CSka a skvělou formu potvrdil i na nedávno skončeném PGL Majoru, kdy ve finále porazil NAVI. Prvním týmem, který se na světové jedničky bude chtít vytáhnout, je dle losu australský tým LookingForOrg.

V dalších kláních na sebe narazí Vitality Astralis, dvě organizace se zvučným jménem, které ale v poslední době potkala relativní herní nepohoda. PGL Major ani pro jeden tým neskončil podle očekávání. 

Na nejvyšší příčky pomýšlí G2 Esports, které v úvodu prověří jeden z dodatečných kvalifikantů Movistar Riders. Posledním zápasem skupiny A je duel MOUZ s Davidem "frozenem" Čerňanským proti ENCE

Skupina B

V druhé osmičlenné skupině se hned v úvodu můžeme těšit na brazilské derby. FURIA si to rozdá s Imperial Esports. Dojde i na střet dvou organizací z USA, byť jedna z nich má sestavu z Ruska, potažmo Kazachstánu. Liquid se střetne s Cloud9

Dodatečně pozvaní BIG se budou chtít předvést v prvním duelu se švédskými Ninjas in Pyjamas Heroic bude čekat soupeř Complexity

Podzimní IEM poprvé v historii v Brazílii!

Rozhodnuto je už i o konání podzimního IEM. ESL potvrdil v roli pořadatelů brazilské Rio. Poprvé v historii uvidíme turnaj takových měřítek na jihoamerickém kontinentu. 

Brazilští fanoušci jsou proslavení i v esportu. Pravidelně vyrážejí podporovat své domácí týmy po celém světě. Aréna v Riu pojme až 22 tisíc diváků, očekává se tak parádní atmosféra.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud