Adam Procházka
30. dubna 2019 • 05:00

Drama, emoce a jízda T9Lakyho. Tohle bylo první offline finále iSport LIGY!

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parádní reklama na Fifu. Den plný skvělých zápasů, emocí i překvapivých výsledků. Takové bylo historicky první offline finále CZC.cz iSport LIGY, jehož vítězem se stal favorizovaný Lukáš Pour alias T9Laky. Vykročil tak nejlépe do dlouhodobé soutěže, která pokračuje dalšími kvalifikacemi a turnaji v květnu a vyvrcholí v listopadu velkým superfinále. Celkový vítěz si na konci roku odnese nejen hodnotné ceny, ale i 100 tisíc korun.



Bojovali v kvalifikacích, prošli nástrahami online finále a v neděli si to mezi sebou rozdali v historicky prvním offline finále CZC.cz iSport LIGY. Řeč je o osmičce hráčů fotbalového simulátoru FIFA. Lukáš „T9Laky“ Pour, Jan „Emerickson“ Krupička, Štěpán „RIIJK“ Sobocki, Martin „Kobby“ Strnad, Radek „Rozsi“ Rozsívač, Pavel „Pikej“ Kail, Michal „DRMi“ Drastich a Václav „VencaSKS“ Filip. Favorit T9Laky přehrál všechny.

Všichni se však bez výjimky postarali o nádhernou podívanou a potvrdili, že patří k absolutní FIFA špičce v České republice. Celým turnajem na místě prováděl zkušený gamingový moderátor Mikoláš Tuček. Živé přenosy zápasů pak doprovodil komentářem Martin Vait z deníku Sport, kterého následně vystřídal Michal Hrdlička z O2TV.

Offline finále začalo zápolením ve dvou čtyřčlenných skupinách. První vyhrál favorizovaný T9Laky, který vstoupil do turnaje drtivým vítězstvím 15:0 (součet dvou zápasů) nad VencouSKS. Tu druhou pak RIIJK.

Následně se ke slovu dostali vzácní hosté, fotbalisté Lukáš Vácha (Sparta), Tomáš Přikryl (Mladá Boleslav) a Patrik Žitný (Teplice). „Tomáše Přikryla jsem sice porazil, ale s kluky, co tady hrají, bych si asi moc nezahrál,“ vyzdvihl kvalitu hráčů offline finále Vácha.

Pak už ale přišlo na řadu to hlavní! Zápolení v play off. Ve čtvrtfinále si vybojovali postup T9Laky, RIIJK i Rozsi. Ozdobou této části turnaje byla však strhující a nervy drásající bitva mezi Kobbym a Emericksonem. „Bohužel jsem doplatil na penalty. Už ve druhém zápase, kdy jsem rozhodl ve 120. minutě s Cristianem Ronaldem, jsem věděl, že do penalt nechci. Ve třetím zápase, když na ně došlo, už jsem tušil, že nepostoupím. Ta hra je pro mě v penaltách totiž trochu zrádná a nedaří se mi v nich,“ uvedl po nejtěsnějším možném vyřazení zástupce eSportového týmu Sparty Emerickson.

Vypadl s „černým koněm“ turnaje Kobbym, který se dokázal probojovat na úkor nakonec třetího RIIJKA do finále, kde však podlehl T9Lakymu. „Je to krutá porážka, ale co se dá dělat. V prodloužení jsem měl snad pět vyložených šancí, dal tyčku, ale gólem nic neskončilo,“ reagoval na první utkání finálové bitvy Kobby, který své výkony doplňoval výtrysky emocí a bavil publikum hostivařského multikina.

Když pak i druhý finálový duel vyhrál T9Laky, bylo rozhodnuto. Lukáš Pour mohl slavit prvenství a úspěšný vstup do CZC.cz iSport LIGY. „Je to velká úleva, že se mi podařilo vyhrát. Pomohlo mi ale i štěstí, hlavně v prvním utkání finále,“ uznal zástupce týmu INAE, který navázal spolupráci s Viktorií Plzeň.

Šampion prvního offline finále iSport LIGY T9Laky
Šampion prvního offline finále iSport LIGY T9Laky

Hrdlička: FIFU jsem komentoval už jako malý kluk, když jsme hráli s kamarády
Video se připravuje ...

Exkluzivně z hrací sedačky! Žitný si to rozdal s Přikrylem ve FIFĚ. Kdo je větší pařmen?
Video se připravuje ...

Na offline finále iSport LIGY nechyběl Vácha. Hraju FIFU i střílečky. NHL? Na to je nejlepší David Bičík, říká
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud