Tereza Janovská
13. června 2019 • 04:00

Největší favorit iSport LIGY T9Laky: Chci pro Plzeň vyloupit Spartu!

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvalifikací prošel hladce, žádné problémy neměl ani ve vyřazovacích částech. Jednadvacetiletý Lukáš „T9Laky“ Pour, který hraje fotbalovou simulaci FIFA za plzeňskou Viktorii, rozhodně patří mezi největšího favorita offline finále iSport LIGY. To se bude hrát v sobotu 15. června na stadionu fotbalové Sparty a právě území rivala Plzně ho motivuje o to víc.



Dokázal ovládnout iSport Cup a vyhrát první offline finále iSport LIGY. Ke zkompletování pomyslného hattricku mu už tak schází ovládnout druhé offline finále na Letné. Hrát pod širým nebem pro něj ale bude nová zkušenost. „Je to určitě zajímavé. Nikdy jsem venku nehrál, je to pro mě něco nového. Nikdy mě zatím nenapadlo si vzít PlayStation ven a sám jsem zvědavý, jaké to bude,“ řekl plzeňský hráč.

Ulož si událost na Facebooku »

A právě venkovní prostředí by mohlo být i nejtěžší zkouškou. Podle předpovědi počasí by totiž mělo být slunečno a až třicetistupňové vedro. „Jak se na to budu připravovat nevím. Hlavně pít, pít, pít,“ uvědomuje si. „Jenom doufám, že budeme někde ve stínu. Zatím to vypadá, že by mělo být nějakých třicet stupňů, takže je možný, že to někoho rozhodí. Ale uvidíme, snad to bude v pohodě a bez problémů.“

T9Laky se do offline finále probojoval bez sebemenších potíží a zbývá mu už překonat jen sedm protivníků. „Musím říct, že kvalifikace byla jednodušší a rychlejší, než jsem čekal. Nenarazil jsem na žádné překážky, skupinu jsem šel hladce z prvního místa. Dvě vyřazovací kola šla dobře a zvládl jsem to,“ popsal svou cestu.

Ač je považován za největšího favorita, snaží se stát nohama na zemi a sám si konkurenci uvědomuje. „Pořád je tam ještě RIIJK a minulý finalista kobby,“ vyjmenoval své největší konkurenty. Nemrzí ho ale, že se mezi nejlepších osm neprobojoval žádný ze sparťanů, a tak turnaj na Letné přijde o ještě větší náboj?

T9Laky znovu vítězem! V prvním offline finále zdolal Kobbyho
T9Laky znovu vítězem! V prvním offline finále zdolal Kobbyho

„Vlastně ani nemrzí, protože to jsou oba dobří hráči a byla by to zase konkurence navíc,“ smál se a zároveň dodal: „Ale je to škoda, že ani jeden z nich nepostoupil, protože by to bylo hned o něco vyhecovanější a zábavnější. Ale bohužel, to se stává. I tak tam ale chci vyhrát a pro Plzeň Spartu vyloupit,“ hecoval se.

Na výhru si věří, sám ale ví, že zadarmo nic nedostane. „Tyhle turnaje budou pořád těžší a těžší, ale bylo by fajn to zvládnout. Rád bych to dokázal a zkompletoval hattrick. Chtěl bych vyhrát i z toho důvodu, že se bude hrát na stadionu Sparty,“ vrátil se k rivalitě dvou fotbalových velikánů. „Podle mě je ale rivalita větší mezi fanoušky, než mezi kluby. Ale pořád tam je.“

T9Laky zve na druhé offline finále iSport LIGY, které se uskuteční na letenském stadionu Sparty
Video se připravuje ...

K sobotnímu offline finále iSport LIGY se pojí i prizepool v hodnotě 40 tisíc korun. Už T9Laky přemýšlel, jak by s penězi naložil? „V poslední době dost šetřím, takže bych dal i tyhle peníze na stranu. I kvůli tomu je opravdu lákavé to vyhrát potřetí.“

A na co se podle něj mohou fanoušci těšit nejvíc? „Nejlepší je, že se bude hrát FUT, tedy ultimate team. Lidé tak budou moci vidět tu špičku, která v Česku je. Věřím, že uvidí hodně dobrých zápasů. Něco nového také bude, že se hraje venku, na fotbalovém stadionu,“ láká diváky.

Pro fanoušky je vstup zdarma a kromě soubojů o prvenství se mohou těšit i na celou řadu soutěží a dárků. Přestože ani jeden ze sparťanů nepostoupil, oba na místo dorazí a fanoušci je budou moci ve FIFĚ vyzvat. Kdo jim dá navíc gól, získá šanci vyhrát PlayStation 4 a hry.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud