21. května 2021 • 09:48

Hráč nabízel jméno SKT T1 Faker k prodeji za bezmála osm set tisíc korun, Riot obchod zakázal

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Popularita slavného hráče rozhodně neklesá. Bývalé herní jméno jednoho z nejlepších hráčů League of Legends se někdo pokusil zpeněžit.



Neskutečných 39 000 dolarů byla prodejní nabídka jména SKT T1 Faker. Poté, co se Lee “Faker” Sang-hyeok přejmenoval na T1 Faker, si jeho předchozí jméno zabral jiný hráč a pokusil se jej prodat. Celá situace vzbudila pozornost Riot Games, které do obchodování vstoupilo a celý prodej zakázalo.

Za jméno SKT T1 Faker chtěl jeden z hráčů pořádný balíkFoto win.gg

Faker je největší legenda historie League of Legends, není tedy divu, že by o jeho původní jméno projevila komunita obrovský zájem. Někteří by jej chtěli jednoduše proto, že jsou fanoušci korejského hráče, jiní možná i z toho důvodu, aby se za Fakera vydávali. Ať už by byl důvod jakýkoliv, v pouhém jménu se skrývá bezesporu lukrativní business. 

Jméno za bezmála osm set tisíc korun českých může znít jako přehnaná nabídka, ale někdo s větším obnosem peněz by jej s největší pravděpodobností koupil, pokud by do celé situace nezasáhl sám Riot. V souvislosti s League of Legends se odjakživa obchoduje i s účty level 30, kterých je na eBay velké množství. Můžeme ale narazit i na účty hráčů, kteří se jednoduše rozhodli skončit, ale mají vysoký rank, odemčené achievementy a obsáhlé skin kolekce. 

Mid laner Faker má aktuálně na svém main účtu Challenger rank a více než 700 her za sezonu 11. Hraním široké škály šampionů získal také více než 600 LP. Na korejském serveru je aktuálně ve třetí stovce nejlepších hráčů, ale pokud by si vzal šplhání v žebříčků jako svou prioritu, byl by jednoznačně na lepší pozici. Pravidelně streamuje a na svém Twitch kanálu baví více než tři miliony svých sledujících.  

Zdroj: win.gg

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud