6. února 2019 • 12:00

Fotbalový Trenčín rozšiřuje základnu esportů. Má tým na League of Legends

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jde sport a esport dohromady? Podle všeho ano. Po vzoru celé řady elitních fotbalových klubů z Evropy se tým AS Trenčín rozhodl rozšířit své řady. Doteď se věnoval stejně jako pražská Sparta jen fotbalové simulaci FIFA, nyní se však rozhodl založit profesionální tým v populární MOBA hře League of Legends.



„Jsme moc rádi, že se AS Trenčín stal prvním fotbalovým klubem v Česku a na Slovensku, který expandoval do hry League of Legends. V Evropě má vlastní tým vícero slavných fotbalových klubů. Jsou mezi nimi například Schalke 04, Besiktas Istanbul, PSG nebo Galatasaray Istanbul. Našemu týmu držíme palce a přejeme spoustu úspěšných turnajů v našich barvách,“ vzkázal na oficiální stránce trenčínského klubu za esports sekci jeden z manažerů Miroslav Ján Pacholek.

Že to slovenský klub bere vážně, dokazuje i sestava, kterou zvládl sehnat. Manažery týmu jsou zkušení Martin Stříbrný a Jiří Kaláb. Středovým hráčem je nejmladší z týmu Jan „Dread“ Hrbáč, který hrával za Inside Games. Z tohoto týmu má zkušenosti i Jakub „Dreedy“ Vicení, který hraje na horní lince a Tibor „Charca“ Charčenko Pozici supporta bude hrát Václav „Vasked“ Benda a džungli obstará David „Jejky“ Jakubec, oba dříve hrávali za český špičkový profesionální tým eSuba.

„Dlouho jsme hledali organizaci, která má hráčům co nabídnout. Dlouho jsme jednali s jednou českou organizací. Finální fáze ale nevyšla a hráči podmínky nepřijali. Všimli jsme si, že Trenčín esports podporuje a tak jsme zkusili oslovit je. No a jsme tady,“ řekl k tomu jeden z manažerů týmu Martin Stříbrný.

Trenčín si od týmu slibuje, že dokáže vyhrávat turnaje nejen v Česku a na Slovensku, ale zejména po celé Evropě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud