29. července 2019 • 15:14

Obří akce! Na šampionátu ve Fortnite hráli i dva Češi, odvezli si přes milion

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jindy Serena Williamsová nebo třeba Novak Djokovič, nyní mladí hráči počítačových her. Na největším odkrytém tenisovém kurtu Arthur Ashe Stadium v New Yorku, který jindy hostí US Open, se minulý víkend konal světový šampionát v populární battle royale hře Fortnite. Mezi stovku nejlepších se probojovali i dva čeští zástupci.



Sto hráčů na jedné mapě, jen jeden přeživší. Z „vyvražďovačky“ Fortnite, která na rozdíl od jiných her stejného žánru využívá i prvky stavění, se rázem stal fenomén, který doslova pohltil celý svět. Nyní se v New Yorku konal první světový šampionát a dosáhl obrovských rozměrů.

Hráči bojovali o celkovou sumu 30 milionů dolarů, což je téměř 688 milionů korun. Šampionem se stal teprve šestnáctiletý Američan Kyle „Bugha“ Giersdorf, který si odnesl „kapesné“ ve výši tří milionů dolarů, tedy více než 68 a půl milionů korun a rázem se stal ze studenta milionářem.

Mezi stovku nejlepších se navíc probojovali i dva čeští zástupci. Šestnáctiletý Richard „Skailer“ Janeček se dokázal probojovat na 22. místo, o dva roky mladší Martin „Marteen“ Pátek skončil na 84. místě. Oba si za své tažení odvezli finanční odměnu 52 tisíc dolarů, tedy témě 1,2 milionu korun.

World Cup ve Fortnite pokořil historický rekord v podobě nejvyššího prizepoolu, který do té doby držela hra Dota 2. Ta v loňském roce rozdala během turnaje The International, zkráceně TI, 25 milionů dolarů. Další ročník TI začíná už dva týdny a už nyní je jasné, že si své prvenství uzme zpátky. Na odměnu pro finalisty se totiž skládají samotní hráči nákupem herních předmětů a už nyní se vybralo 31 milionů dolarů.

Na tenisovém kurtu v New Yorku se konal šampionát ve Fortnite.
Na tenisovém kurtu v New Yorku se konal šampionát ve Fortnite.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud