Jan Vacek
21. května 2016 • 23:45

Mistr má nového trenéra. Plzeň se dohodla s Romanem Pivarníkem

Autor: Jan Vacek, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Námluvy s prvním kandidátem ještě nedopadly, s tím druhým už ano. Pouhé dva dny po konci trenéra Karla Krejčího je jasno o jeho nástupci. Viktoria Plzeň se podle informací deníku Sport domluvila na spolupráci s Romanem Pivarníkem, který dosud vedl pražské Bohemians. Zbývá doladit poslední detaily nové dohody.



Poté, co Plzeň ve čtvrtek dopoledne oznámila ukončení spolupráce s Karlem Krejčím, usilovně jednala o příchodu nového kouče. Generální manažer Adolf Šádek ze začátku vsadil všechno na jednu kartu. Na Jindřicha Trpišovského, trenérskou kometu Liberce.

S charismatickým koučem jednal prakticky celý čtvrtek, Trpišovský se ovšem nakonec rozhodl pro setrvání na severu Čech a se Slovanem podepsal nový kontrakt.

Viktoria tak zaměřila svou pozornost k Romanu Pivarníkovi, jehož práci v Bohemians dlouhodobě pozorně sledovala. V pátek odpoledne se Šádek s potenciálním koučem poprvé setkal na schůzce v Olomouci, kde si vzájemně vyjasňovali pozice. Především si však potvrdili oboustranný zájem. A v sobotu si po telefonu dohodu ústně stvrdili.

Bohemians už Pivarník informoval


Roman Pivarník už stihl informovat vedení Bohemians o svém rozhodnutí, ve vršovickém klubu je však stále smluvně vázán, proto začátkem týdne proběhne ještě další série jednání na úrovni klubů. Poté bude moci Pivarník podepsat kontrakt s Plzní.

Před slovenským koučem, který je znám svou náročností a důrazem na preciznost, leží v Plzni jasný úkol. Probojovat se s týmem do základní skupiny Ligy mistrů či Evropské ligy, Viktoria má navíc nadále nejvyšší ambice i v tuzemské soutěži, kterou opanovala dvakrát po sobě.

Pivarník má za sebou velice úspěšnou sezonu v Bohemians. Ačkoli si na podzim chvíli hledal cestu k hráčům, nakonec s Pražany bez výraznějších problémů udržel prvoligovou příslušnost.

Na jaře navíc „klokani“ bavili svěžím fotbalem, skvělé partie sehráli v zápasech se Spartou i Slavií. V Ďolíčku proto neváhali a Pivarníkovi připravili tříletou smlouvu. Ten ale její podpis s ohledem na zájem Plzně odložil. A nyní k němu ani nedojde. Pivarníkovy kroky totiž míří do Štruncových sadů. Za další obrovskou výzvou.

Horváthovy srandičky. Plzeňský vtipálek bavil při oslavách
Video se připravuje ...

Euforie na plzeňském náměstí. Takhle slaví mistři
Video se připravuje ...

Pohár, šampaňské a euforie! V Plzni vypukly mistrovské oslavy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud