21. června 2017 • 11:48

Listkiewicz nejspíš zůstane. Měl kývnout také na snížení platu

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokračování Michala Listkiewicze v roli předsedy českých rozhodčích je zase blíž. Polský expert se podle informací Sportu sešel s generálním sekretářem asociace Rudolfem Řepkou a souhlasí s podmínkami, které mu vedení fotbalu nabídlo.



Listkiewicz má za sebou první sezonu v čele komise rozhodčích, v níž pobíral 4700 eur měsíčně. V situaci, kdy fotbal vlivem dotační kauzy šetří, kde může, se řešilo, zda si asociace může dovolit vyplácet takto drahého funkcionáře.

Nakonec došlo k dohodě s Fortunou, která se rozhodla spolupodílet, údajně z poloviny, na Listkiewiczově platu. Navíc, polský předseda měl jít s gáží dolů. Takové podmínky mu v úterý přednesl generální sekretář Řepka a Listkiewicz souhlasil.

Celou dohodu ještě musí v úterý posvětit výkonný výbor. Dá se čekat, že k tomu dojde, protože záležitost je „předdomluvena“ všemi zúčastněnými stranami včetně vlivného místopředsedy Romana Berbra .

Tím to celé ale pochopitelně nekončí. Výkonný výbor musí zároveň schválit složení celé komise. Je otázkou, zda dojde ke změnám, ale je to možné. Zvlášť když Berbr naznačuje, že k té dosavadní měla výhrady při své kontrole UEFA.

A ani poté nepřichází tečka, nová komise musí předložit listinu rozhodčích. Podle informací Sportu se plánují nemalé změny, mluví se až o devíti nových sudích.

Stejný výkonný výbor, tedy ten úterní, zřejmě posvětí úpravu disciplinárního řádu. Nově bude platit, že hráč, který se dopustí prokazatelného simulování, bude dodatečně potrestán stopkou až na dva zápasy nebo pokutou.

„Stávající disciplinární řád neumožňoval trestat simulování jako případ narušení řádného průběhu hry. To se díky této novele změní. Pro disciplinární komisi je to nástroj jak podobné chování z profesionálních soutěží vymýtit,“ vysvětluje předseda disciplinárky Richard Baček.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud